reklama 11A

Sportovní akce již od 25. května. Vyjde požadavek ČJF na kategorizaci?

ikonka

Konání sportovních akcí bude za určitého režimu možné již od 25. května. Vláda ve čtvrtek změnila harmonogram uvolnění opatření s ohledem na příznivý vývoj pandemie Covid-19 v ČR. Původní plán počítal s pořádáním sportovních akcí až od 8. června.
24.04.2020 06:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Vláda ČR rozhodla ve čtvrtek 23. dubna k tom, že konání sportovních akcí v omezeném počtu osob bude možné už od 25. května. Původní plán přitom počítal s pořádáním sportovních akcí až od 8. června a s omezením na nejvýše 50 zúčastněných osob.
 
Po čtvrteční změně vláda teprve rozhodne o tom, jaký bude od 25. května maximální možný počet osob při sportovních akcích. „Minule jsme tam měli padesát, ale stále ještě jednáme se všemi aktéry. Je možné, že se to trochu zvedne, aby se mohly dělat profesionální soutěže bez diváků, ale aby se tam mohli všichni aktéři dostat. Proto jsme řekli, že to zatím nebudeme specifikovat na padesát. Bude to o něco více,“ řekl dle serveru iRozhlas na tiskové konferenci vicepremiér Karel Havlíček, který veřejnost s rozhodnutím vlády seznámil.
 

PSALI JSME: ČJF oficiálně žádá o rychlejší uvolňování opatření s ohledem na sport

 
V tomto směru by možná mohl být vyslyšen požadavek České jezdecké federace, aby byla vypracována kategorizace jednotlivých sportů v několika úrovních s ohledem na jejich rizikovost šíření virové nákazy. ČJF žádost o rychlejší uvolňování opatření proti šíření Covid-19 s ohledem na sport odeslala v úterý 21. dubna na Ministerstvo zdravotnictví ČR, Ministerstvo vnitra ČR, Český olympijský výbor, Českou unii sportu a v neposlední řadě na Národní sportovní agenturu ČR, kterou ČJF zároveň požádala o vypracování zmíněné kategorizace.
 
„Chápeme, že každý sport má svá specifika a každý svaz bude argumentovat svým způsobem, proto bychom navrhovali, aby problematika jednotlivých sportů byla uchopena komplexně a ze strany NSA byla vypracována kategorizace jednotlivých sportů v několika úrovních s ohledem na jejich rizikovost šíření virové nákazy a ve vládním harmonogramu uvolňování restrikcí bylo přihlédnuto k takovému členění. Domníváme se, že podobné rozčlenění sportů se může hodit i kdykoli v budoucnu a může být zahrnuto do nouzového plánu v případě, že by se podobná situace někdy v budoucnu opakovala,“ zdůvodnili zástupci České jezdecké federace ve své žádosti.
 
Podle čtvrtečního rozhodnutí vlády by měly být od 11. května možné veškeré venkovní tréninkové aktivity, jen s vyloučením veřejnosti. 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE