reklama 11C

Valencii postupně opouštějí další koně. Nový případ s EHV-1 ve Francii

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace v sobotu 13. března informovala, že stav koní ve Valencii po nákaze herpesvirem EHV-1 se postupně zlepšuje a jsou nyní bez medikace. Ve Francii byl zaznamenán nový případ koně po návratu z Dauhá s klinickými příznaky.
13.03.2021 19:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D
 
„Všichni koně ve Valencii nyní bez medikace. Tito koně jsou sledováni dvěma místními veterináři a ošetřujícím veterinářem FEI. K dispozici je také FEI veterinář v koňské nemocnici ve Valencii,“ uvedli zástupci FEI na internetových stránkách.
 
Postupně také probíhá organizace odjezdu koní z Valencie, u nichž je to možné. „Skupina osmi belgických koní odjela dnes ráno. V současné době se připravují dokumenty pro nizozemské, německé a britské koně,“ upřesnila FEI.
 

PSALI JSME: Zákaz akcí FEI prodloužen o dva týdny. Finále Světového poháru zrušeno

Mezinárodní jezdecká federace také obdržela informaci o tom, že jeden kůň ve Francii, který se v nedávné době vrátil z mezinárodních závodů v Dauhá, vykazuje klinické příznaky a po návratu z Kataru měl pozitivní test na EHV-1. 
 
„Jedná se o koně, jenž měl blízký kontakt s koněm v Belgii. Ten měl po návratu do svých domovních stájí nejprve pozitivní test, ale při opakovaném testu byl negativní. Všech 85 koní z Dauhá je již zablokováno v databázi FEI, dokud u nich nebudou dokončena všechna nezbytná opatření biologické bezpečnosti,“ dodává FEI prostřednictvím denně aktualizované časové osy.
 
Zdroj: FEI
Ilustrační foto: Stefano Grasso



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

Související informace

NEPŘEHLÉDNĚTE