reklama 11A

Po návratu z Vejeru je 6 z 8 koní pozitivní na EHV-1, uvedla Graham

ikonka

Australská parkurová jezdkyně Amy Graham informovala, že u šesti z osmi jejích koní, kteří se vrátili ze Sunshine Tour ve španělském Vejeru de la Frontera, bylo pozitivně testováno na přítomnost herpesviru EHV-1. „Naši koně byli očkovaní,“ uvedla.
11.03.2021 08:48  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
„S velkým utrpením s vámi sdílím informaci, že někteří naši koně dnes ráno po návratu ze španělského Vejeru byli pozitivně testování na EHV-1,“ uvedla v prohlášení na Instagramu Amy Graham ve středu 10. března.
 
„Naštěstí jsou všichni koně v současné době asymptomatičtí, jsou pečlivě sledování a je jim poskytována nejlepší veterinární péče. Všech osm koní, kteří se vrátili ze Španělska, šlo po svém návratu 3. března do karantény. Koně byli 8. března testováni pomocí PCR testů a výsledky jsme obdrželi dnes ráno, přičemž šest z osmi koní mělo test pozitivní,“ pokračuje Amy Graham.
 

PSALI JSME: Herpesvirus EHV-1 byl potvrzen u koně ze Sunshine Tour, informuje FEI

 
Potvrdila také, že její koně byli očkovaní na EHV-1. „O výsledcích testů jsme informovali FFE, FEI, Equestrian Australia, Sunshine Tour a majitele, klienty a jezdce koní, kteří byli v naší blízkosti ustájeni během Sunshine Tour. Zdraví našich koní a týmu je naší prioritou a přijmeme veškerá opatřené, abychom zajistili úplné uzdravení koní. Naše jezdecké centrum v Haras du Ry bylo uzavřeno od chvíle, kdy jsme se vrátili ze Španělska a v této době žádní koně areál neopustili ani do nej nepřijeli. Zůstanou uzavřené do úplného zotavení všech koní,“ dodala australská jezdkyně.
 
Zdroj: oficiální tisková zpráva Haras du Ry
Ilustrační foto: Sunshine Tour



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE