reklama 11D

Kamil Papoušek se vrací z Vejeru domů. FEI zakázala starty novým koním

ikonka

Velké starosti má aktuálně Kamil Papoušek, který teprve v pondělí dorazil do španělského Vejeru de la Frontera. Mezinárodní jezdecká federace však zakázala starty koním, kteří na místě nebyli již v předešlém týdnu. „Zítra bohužel jedeme domů,“ říká.
03.03.2021 15:20  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Ještě v úterý Kamil Papoušek doufal, že po absolvování karantény a PCR testů bude moci se svými koňmi při březnové Sunshine Tour ve španělském Vejeru de la Frontera odstartovat. Opak je však pravdou.
 
„Bohužel nás z karantény nepustí. Obdrželi jsme e-mail, ve kterém se píše, že závodit mohou pouze koně, kteří zde byli již v předešlém týdnu,“ říká Kamil Papoušek. Ve zmíněné zprávě se doslova píše: „Zůstat soutěžit mohou pouze koně, kteří byli minulý měsíc v Montenmedio. Všichni koně, kteří jsou ustájeni v nedalekém místě známém jako Kurupai, nebudou mít oprávnění vstoupit do místa konání závodů Mondenmedio a je důrazně doporučeno, aby se co nejdříve vrátili domu s nezbytnými zdravotními certifikáty.“
 
„Je to hrozné. Dva měsíce se na ty závody chystáme, čtrnáct dní balíme a dopadne to takto. Jen těch věcí, které jsme si s sebou na ten měsíc museli vzít,“ smutně konstatuje Kamil. Aktuálně mu však největší starosti dělá zpáteční cesta. „Od pořadatelů jsme nedostali žádné doklady, máme jet prý se stejnými dokumenty, s nimiž jsme sem přijeli. Chtěl jsem alespoň výsledky testů, které koním dělali v pondělí, ale prý ještě nejsou.“
 

PSALI JSME: Dva koně pozitivní na EHV-1 v Dauhá. Herpesvirus je už i ve Švédsku

 

Důležité nyní je najít vhodné místo pro přestávku, která musí být alespoň jedna, v lepším případě dvě. „Musíme někde zastavit, ale kde? Kolem Valencie, která je zhruba těch tisíc kilometrů, to není vhodné. Šlo by to dát jen s jednou pauzou, dvakrát 1500 kilometrů, ale to je pro koně asi 16 až 17 hodin na autě a řízení takto dlouho není taky sranda. Budeme to muset nějak vymyslet, abychom zítra ráno naložili a dojeli co nejdál,“ plánuje člen českého reprezentačního týmu.
 
„Štve mě to, ale nic s tím nenaděláme. Zdraví koní a lidí je na prvním místě. Jel jsem sem hlavně kvůli Warnessovi, aby si skočil několik větších parkurů. Olympiáda je za rohem a my teď budeme měsíc jezdit doma do lesa,“ dodává Kamil Papoušek.
 
O situaci kolem herpesviru EHV-1 a (ne)účasti Kamila Papouška ve Vejeru de la Frontera připravuje reportáž Česká televize do středečních Branek, bodů, vteřin, které vysílá ČT1 a ČT24 od 19:56 hodin.
 
Foto se svolením Kamila Papouška



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE