reklama 11D

Herpesvirus EHV-1 byl potvrzen u koně ze Sunshine Tour, informuje FEI

ikonka

Kromě toho, že v souvislosti s rozšířením herpesviru EHV-1 ve Valencii uhynul už jedenáctý kůň, tak Mezinárodní jezdecká federace informovala o pozitivním koni v Belgii, který byl na závodech ve Vejeru de la Frontera. Z toho vyplývají další opatření.
10.03.2021 07:31  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
FEI v úterý 9. března oznámila, že na veterinární klinice ve španělské Valencii uhynul další kůň, což jejich celkový počet v tomto ohnisku zvyšuje na jedenáct. Další kůň pozitivní na EHV-1 je v Belgii, vrátil se z Vejeru de la Frontera.
 
Belgický kůň, u něhož byl potvrzen herpesvirus EHV-1, byl okamžitě po návratu do domovských stájí umístěn do izolace. Byl v blízkém kontaktu s prvním koněm, u kterého se v místě konání Sunshine Tour ve Vejeru de la Frontera vyskytla horečka. 
 

PSALI JSME: V souvislosti s EHV-1 už uhynulo 10 koní. FEI dále informuje o postupu

 

„Tento první kůň byl uveden do izolace 26. února a 4. března se u něj vyvinuly neurologické příznaky. Přestože byl negativní na EHV-1, byl tento výsledek neprůkazný. Druhý kůň v místě konání vykazoval neurologický příznaky od 5. března a byl také převezen do izolované stáje,“ upřesnili zástupci Mezinárodní jezdecké federace.
 
V důsledku potvrzeného pozitivního výsledku v Belgii byli všichni koně, kteří se od 9. února 2021 účastnili španělské Sunshine Tour, zablokováni v databázi FEI. „Všichni dotčení sportovci budou informováni o nezbytných opatřeních, která musí být provedena před návratem na závodní kolbiště,“ dodala FEI na svých internetových stránkách.
 
Zdroj: FEI
Ilustrační foto: Sunshine Tour



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE