reklama 11D

Soudní řízení o SCHČT stále běží. Padlo další nepravomocné rozhodnutí

ikonka

V druhé polovině července 2019 dorazilo od Krajského soudu v Českých Budějovicích písemně usnesení o neplatnosti rozhodnutí orgánu spolku SCHČT – konference z 29. června 2016 v Humpolci. Svaz chovatelů ČT se proti tomuto rozhodnutí odvolal.
30.07.2019 18:19  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Soudní řízení se Svazem chovatelů českého teplokrevníka o neplatnosti rozhodnutí orgánu spolku – konference z 29. června 2016 bylo zahájeno téměř před třemi lety – konkrétně 19. srpna. Koncem května letošního roku padlo rozhodnutí, v němž Krajský soud v Českých Budějovicích rozhodl ve prospěch navrhovatelů, jimiž jsou Miloslav Perníček, Karel Růžička, Josef Kincl, Jaroslav Rédl, Josef Lysák, Frentišek Strnec, Václava Boušková a Michaela Kubištová. 
 
Zmíněné usnesení bylo v průběhu července doručeno oběma stranám v písemném vyhotovení a následně bylo publikováno 20. července 2019 na stránkách www.schct.cz, které spravuje zmiňovaná strana navrhovatelů. 
 
Uvádí se v něm mj., že: rozhodnutí přijatá na konferenci účastníka Svazu chovatelů českého teplokrevníka konané 29. 6. 2016, kterými za 1) byl předsedou předsednictva zvolen MUDr. Vítů a Karel Růžička automaticky zvolen místopředsedou, 2) byla zvolena za devátého člena předsednictva Ing. Kreidlová, 3) bylo zvoleno 5 členů rady plemenné knihy – pan Vondrouš, pan Kozák, pan Hošák ml., pan Šíma, MUDr. Chvátal, 4) byla zvolena kontrolní komise – pan Bohdaský, Ing. Jelínek, pan Šubař, 5) byla zvolena rozhodčí komise – Ing. Straka, I. Cepková, JUDR. Ing. Staněk CSc., jsou neplatná.  Účastník Svaz chovatelů českého teplokrevníka je povinen nahradit navrhovatelům náklady řízení ve výši 90 026 Kč do 3 dnů od právní moci tohoto rozhodnutí k rukám Mgr. Zuzany Čumpelíkové, advokátky, se sídlem Kudeříkové 1103/11a, Praha 4 – Kunratice.
 
Proti zmíněnému rozhodnutí bylo možné podat odvolání do 15 dnů ode dne doručení jeho písemného vyhotovení ke Krajskému soudu v Českých Budějovicích, což se dle Jaroslava Staňka také stalo. „Jde pouze o nepravomocné rozhodnutí. Samozřejmě s jeho závěry nesouhlasíme,“ uvedl Jaroslav Staněk na dotaz redakce Jezdci.cz. Soudních řízení kolem Svazu chovatelů českého teplokrevníka běží hned několik a jak Jaroslav Staněk podotkl, nic nenasvědčuje tomu, že by se situace v nejbližších letech dořešila. 
 
Ilustrační foto Josef Malinovský



Štítky: SCHČTHumpolec
reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE