reklama 11B

Pokračující on-line přestřelky na frontě SCHČT

ikonka

Udržet si alespoň orientační přehled o aktuálním dění ve Svazu chovatelů ČT není vůbec jednoduché a vytvořit si nestranný názor na to, která ze dvou nesvářených stran dlouhodobého sporu uvnitř tohoto spolku je v právu, se zdá být již nemožné…
22.02.2018 23:25  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Pro členy SCHČT a tu část chovatelské veřejnosti, které není osud Svazu chovatelů českého teplokrevníka lhostejný, se redakce Jezdci.cz snaží průběžně zprostředkovávat zprávy z obou dvou táborů na této „válečné frontě“.
 
Proto i nyní upozorňujeme další příspěvky z webů www.ctsvaz.cz či www.schct.cz. Ten první, bez uvedení data publikace, se jmenuje „Podle skutků poznáte je“ (VIZ ODKAZ) a jeho autorem je JUDr. Ing. Jaroslav Staněk, CSc. Druhý s názvem „Pravda je někdy nepravděpodobná“ (VIZ ODKAZ) je datován k 21. 2. 2018, ale pro změnu se z něj nedozvíme, kdo jej vytvořil. 
 
Celá situace na venek působí neřešitelně a asi již nikdo nepředpokládá, že by mohlo dojít ke smírnému řešení. V současné době je na stole spíše otázka samotné existence svazu. Na veřejnost se tak dostávají i zoufalé snahy o návrhy řešení ze strany některých chovatelů. Redakce časopisu Jezdectví např. publikovala výzvu Jiřího Rendla k půjčce svazu od chovatelů (VIZ ODKAZ). Aleš Fiala pro změnu rozeslal do jezdeckých médií návrh hromadné výzvy chovatelů (VIZ ODKAZ), kteří nejsou spokojení se současnou situací v SCHČT, aby vedením plemenné knihy ČT byla opětovně pověřena ASCHK ČR. 
 
Zda bude Asociace svazů chovatelů koní České republiky cestou alespoň k dílčímu řešení, to ukážou následující dny, týdny či měsíce.



Štítky: SCHČT
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE