reklama 11C

Říjnová konference SCHČT 2017 v Jihlavě se nekoná

Jihlavská konference Svazu chovatelů českého teplokrevníka, která by mohla vyvést tento spolek z dlouhodobé krize, se v pátek 6. října neuskuteční. Zato je až do tohoto dne prodloužena výherní fotosoutěž SCHČT nazvaná HŘÍBÁTKA 2017. Vtip? Nikoliv!
05.10.2017 22:21  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12A

 
I takto absurdně mohou působit nejčerstvější zprávy z obou nesvářených stran zástupců Svazu chovatelů českého teplokrevníka. 
 
Jak jsme vás informovali již v pátek 29. září, tzv. „Jihlavské předsednictvo“ vydalo prohlášení o zrušení oblastních schůzí a konference SCHČT. „Na základě zjištění závažných skutečností jsme byli nuceni tuto akci jednoznačně ZRUŠIT, neboť jedním z hlavních důvodů je absence řádného a včasného obeslání několika členů spolku. Po poradě s právním zástupcem spolku jsme přistoupili k rozhodnutí akci odvolat, neboť dle právního stanoviska uskutečnění schůzí a následné usnesení i přes zjištěné vady v obeslání by bylo neplatné, v rozporu se zákonem a stanovami spolku. Opět by byli řádní členové poškozeni na svých právech a náklady spojené s realizací schůzí zbytečné. Bylo vyvoláno jednání se zástupci Ministerstva zemědělství, kteří byli o vzniklé skutečnosti již informováni, za účelem sjednání nápravy a stanovení dalšího možného postupu. Omlouváme se za vzniklé potíže. Věříme, že naše rozhodnutí pochopíte a je i vaším záměrem a snahou spravedlivé vyřešení spolkové situace,“ uvádí se na stránkách www.schct.cz
 
Členové tzv. „Humpoleckého předsednictva“ SCHČT, kteří jsou zapsaní ve spolkovém rejstříku (ing. Kreidlová, ing. Malý, ing. Zich, Z. Hrnčíř a J. Chýle) však v reakci na to zveřejnili stanovisko, že informace o zrušení oblastních schůzí a celostátní konference v Jihlavě dne 6. 10. 2017 rozeslaná Karlem Růžičkou doporučeným dopisem je nepravdivá a proběhnou podle původního plánu. To však již v tuto chvíli neplatí!
 
Prostřednictvím stránek www.ctsvaz.cz informoval JUDr. Ing. Jaroslav Staněk, CSc., že vzhledem k problémům v místě konání chystané konference SCHČT 6. 10. 2017 a vzhledem k tomu, že je pravděpodobné, že některé oblasti se v důsledku neúčasti zástupců MZe nedostaví na oblastní členské schůze ten den konané, odvolává zprávu ohledně konání konference v Jihlavě dne 6. 10. 2017. O nastalé situaci bude „Humpolecké předsednictvo“ SCHČT v nejbližších dnech jednat se záměrem oficiálně informovat ministra zemědělství o stavu v SCHČT a o návrzích řešení. „Děkuji všem, kteří jste se osobně angažovali v přípravě jihlavské konference a s ní spojených oblastních členských schůzí, které místopředseda Růžička svévolně a protiprávně zrušil. O dalších krocích vedení SCHČT budete informováni,“ dodal v prohlášení JUDr. Ing. Jaroslav Staněk, CSc.
 
Co bude dál se Svazem chovatelů českého teplokrevníka, to je ve hvězdách. Každopádně, i když to možná navenek tak nevypadá, tento svaz žije nejen svoláváním a následným rušením schůzí či konferencí nebo přesvědčováním dosavadních členů spolku a chovatelské veřejnosti, že jedna strana sporu ve SCHČT je v právu, ale ta druhá nikoliv. Na stránkách www.schct.cz se v nejnovějších příspěvcích mj. dozvíte, že byl prodloužen termín uzávěrky výherní fotosoutěže HŘÍBÁTKA 2017 až do 6. 10. 2017. Po tomto termínu budou soutěžní fotografie vystaveny na FB profilu SCHČT, kde budete moci pro ty nejkrásnější fotografie hlasovat. Majitelé tří nejlépe ohodnocených fotografií získají od SCHČT poukaz na připuštení klisen svazovým hřebcem v sezoně 2018 a dvanáct nejlepších bude zveřejněno v připravovaném kalendáři SCHČT 2018. Uzávěrka hlasování je 31. 10. 2017. 
 
A pak že Svaz chovatelů českého teplokrevníka nečekají světlé zítřky…



reklama 13B

Související informace

Krize ve SCHČT opět v plné síle
Oblastní schůze a Konference SCHČT 2017 se blíží
Prohlášení místopředsedy SCHČT k novým událostem
Krizová situace ve SCHČT má možné řešení díky MZe
SCHČT vyhlašuje fotosoutěž na hříběcí téma
Květnová konference SCHČT zvolila předsedu
V Humpolci se koná další konference SCHČT
Proběhly předvolební územní členské schůze SCHČT
Prohlášení k zrušení územních schůzí SCHČT
V kauze SCHČT padlo další rozhodnutí soudu
Informace červnového předsednictva SCHČT k soudům
Vyšly informace o soudu v kauze SCHČT
Soud v případu SCHČT rozhodl o návrhu změn do SR
Zápisy z oblastních schůzí SCHČT jsou kompletní
Proběhly únorové oblastní schůze SCHČT 2017
Zamítnutí zápisu prosincového předsednictva SCHČT
SCHČT zveřejnil informace k připouštěcí sezoně
Situace v SCHČT má vliv na tok peněz z MZe
Oblastní schůze SCHČT jsou v plném proudu
Oblastní schůze SCHČT s návrhem nových stanov
Na webu SCHČT zveřejněny akce na sezonu 2017
Veřejná korespondence o aktuálním dění ve SCHČT
Web červnového předsednictva SCHČT opět v provozu
Vznikají nové domény i bankovní účty za SCHČT
O situaci ve SCHČT jednal i Výkonný výbor ČJF
Stránky SVAZCT přesměrovány na obsah webu SCHČT
Katalog hřebců SCHČT 2017 ke stažení na internetu
Situace v SCHČT se každým dnem více vyostřuje
Nové prohlášení prosincového předsednictva SCHČT
Kancelář SCHČT přechodně přesunuta do Prahy
Krádež versus stěhování v kanceláři SCHČT
Staronové předsednictvo SCHČT schválilo sazebník
Uzávěrka katalogu hřebců SCHČT 2017 se blíží
SCHČT vyzývá zájemce o pořádání akcí 2017
Katalog hřebců SCHČT pro sezonu 2017
Reakce na zprávu z prosincové členské schůze SCHČT
Tisková zpráva k členské schůzi spolku SCHČT
Spor o platnost schůze všech orgánů spolku SCHČT
Blíží se společná schůze SCHČT v Jihlavě
Kudy povede cesta z krizového stavu ve SCHČT?
NEPŘEHLÉDNĚTE