reklama 11B

Markéta Šveňková: Do karantény berou jezdci všechny olympijské koně

ikonka

V neděli 4. července bychom se měli dozvědět, kdo z jezdců v českém parkurovém týmu bude v pozici náhradníka. Jak ovšem prozradila šéfka ekipy Markéta Šveňková, týmová trenérka Jessica Kürten počítá pro Hry v Tokiu se všemi čtyřmi jezdci.
22.06.2021 20:36  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12A
 
Na oficiální představení nástupové kolekce pro Hry XXXII. olympiády v Tokiu v Chuchle Areně Praha dorazila i šéfka parkurové ekipy Markéta Šveňková, která při exkluzivním rozhovoru pro EquiTV.cz prozradila podrobnosti k nominativní přihlášce českých jezdců. 
 
V pondělí večer Česká jezdecká federace zveřejnila informaci, že olympijského klání se zúčastní tříčlenný skokový tým, který vzejde z těchto jezdců a koní: Aleš Opatrný – Forewer, Gentlemen VH Veldhof, Anna Kellnerová – Catch Me If You Can Old, Silverstone G, Kamil Papoušek – Warness, Ondřej Zvára – Cento Lano, Quimero M. V disciplíně všestrannost budou Českou republiku reprezentovat: Miloslav Příhoda – Ferreolus Lat a Miroslav Trunda – Shutterflyke, Trnka Ruf. Přesné složení skokového týmu, tedy tří členů reprezentačního družstva včetně určení náhradního jezdce, bude oznámeno 4. července 2021 před odesláním definitivní přihlášky pořadatelům olympijských her stejně jako jména konkrétních koní, kteří se zúčastní olympijských soutěží.
 
„Po dohodě s týmovou trenérkou Jessicou Kürten tato otázka bude probrána s jezdci za týden a následně bude složení týmu ohlášeno před odesláním definitivní přihlášky, což je 5. července,“ uvedla Markéta Šveňková. 
 
Jezdec, který bude v přihlášce jako náhradník, však bude mít stále reálnou šanci, že si v Tokiu zasoutěží. „Vzhledem k tomu, že do druhého kola lze nasadit náhradního jezdce, tak vlastně nepojede v roli náhradníka. Jessica Kürten chce využít všechny jezdce, tak aby do každého kola měli koně dostatek energie a byli naprosto v pořádku,“ vysvětluje šéfka ekipy.
 
Taktéž u jmen koní uvedených na definitivní přihlášce může ještě teoreticky dojít ke změnám ještě těsně před odletem do Japonska. „Do karantény bereme všechny kvalifikované koně. I v průběhu karantény totiž budou koně s jezdci trénovat a skákat, takže se může cokoliv přihodit. Kůň, který neabsolvuje karanténu, tak nemůže do Tokia odjet. Proto tam pojedou i náhradní koně. Dle pravidel FEI je totiž v případě, že nastane zdravotní problém, možnost vyměnit koně asi týden před začátkem soutěží,“ vysvětlila Markéta Šveňková v rozhovoru pro EquiTV.cz.
 
Foto: Josef Malinovský
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE