reklama 11B

Opatrný vyhrál Velkou cenu v Olomouci. Teď už ho čeká cesta do Tokia

ikonka

Poslední domácí start před odletem na olympijské hry v Tokiu proměnil Aleš Opatrný ve vítězství. S Ligrettem 2 nenašel přemožitele ve Velké ceně Banky Creditas, která je součástí série Českého skokového poháru.
04.07.2021 17:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Aleš Opatrný měla ve finále Velké ceny Banky Creditas, která se jela na kolbišti Equine Sport Centra Olomouc v neděli 4. července, hned dva koně. S Carmanem si nesl čtyři trestné body ze základní části, a navíc mu nevyšel jeden z riskantních nájezdů. Připsal si tak dalších devět bodů a skončil s ním desátý. 
 
V sedle Ligretta 2 nastupoval do finále jako poslední a již věděl, že k tomu, aby zvítězil, musí dokonči bez penalizace v čase kratším než 41,80 sekundy, což byl výsledek Přemysla Damama s Cachasem. Aleš Opatrný předvedl další ze svých mistrovských jízd, když zkráceným kurzem doslova prolétl bez penalizace v čase 37,91 a zaslouženě zvítězil. 
 
Druhou nejlepší finálovou jízdu předvedla Natálie Ulčová s Demontem, když do cíle dovezla nulu na bodovém kontě v čase 39,44 vteřiny. Chyba ze základní části soutěže pro ni však znamenala třetí příčku. Potvrdila však vedoucí pozici v průběžném pořadí Českého skokového poháru, kterou dosud sdílela s Jaroslavem Jindrou. Ten v Olomouci skončil s Cornets Ninjou devátý. 
 
V olomouckém Equine Sport Centru se již za necelé dva týdny uskuteční další významná parkurová akce, kterou bude mistrovství České republiky v parkurovém skákání mladých jezdců a seniorů.
 
Foto: Jenda Andrash, ESC Olomouc



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }