reklama 11A

Miroslav Trunda: Kterého koně vezmu do Tokia, to rozhodnu až v Cáchách

ikonka

Český reprezentant ve všestrannosti Miroslav Trunda má oproti svému kolegovi Miroslavu Příhodovi výhodu, že má kvalifikované dva koně – Shutterflyke a Trnku Ruf. O tom, kterou z klisen si vezme na olympiádu, se definitivně rozhodne až v Cáchách.
25.06.2021 09:52  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A
 
V těchto dnech Miroslav Trunda s Miloslavem Příhodou absolvují poslední tréninkové závody před olympijskými hrami v Tokiu. Do německého Kreuthu si Trunda bere obě klisny, s nimiž má splněnou kvalifikaci pro olympijské hry v Tokiu.
 
„Trnka si splnila kvalifikaci v polském Baborówku asi před třemi týdny. Můj trenér Pavel Vachutka tvrdí, že Trnka má lepší olympijskou formu, nic méně máme před sebou ještě spoustu času a já bych si chtěl vzít oba koně do karantény a až v Cáchách se rozhodnout, kterého si vezmu,“ prozradil Miroslav Trunda v rozhovoru pro internetovou televizi EquiTV.cz při úterním představení kolekce oblečení, v níž se sportovci představí při zahájení a zakončení Her v Tokiu.
 
„Myslím si, že jsem na 99 % rozhodnutý, ale samozřejmě jedem teď ještě do Kreuthu na závody, může se ještě cokoliv stát, nějaké zranění, nebo něco a budu se muset rozhodovat. Těch 99 % je pro mě jasně ve prospěch Shutterflyke. Myslím, že ta klisna má větší třídu v dlouhých soutěžích, má více prostorný cval. Trnka je v tom cvalu lehce limitovaná, takže v té krosové části je Shutterflyke určitě silnější kůň a z toho důvodu bych volil ji,“ zdůvodnil jezdec.
 
Společně s Miloslavem Příhodou se nyní Miroslav Trunda účastní závodů v německém Kreuthu, při nichž si chce vyzkoušet vybavení, s nímž bude soutěžit i v Japonsku, a také nechat koně tzv. nadechnout v kopcích. „Kreuth je výborné závodiště, které je obtížné hlavně terénem,“ uvedl pro EquiTV.cz. V rozhovoru také přiblížil další plán, který bude následovat po návratu z posledních přípravných závodů.
 
Foto: Josef Malinovský
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE