reklama 11B

Držím českým jezdcům v Tokiu palce, říká paralympionička Vištalová

ikonka

Tak trochu ve stínu hojné účasti českých jezdců na olympijských her v Tokiu se připravuje na svoji druhou paralympiádu Anastasja Vištalová. Na paralympijských hrách v Tokiu bude sedlat koně Sterngreifer, kterému říká Fredy.
24.07.2021 14:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Česká reprezentantka v paradrezuře Anastasja Vištalová má za sebou již řadu významných světových jezdeckých událostí. Tou první pro ni byla účast na Světových jezdeckých hrách v Normandii v roce 2014 a svou účast na tomto mítinku obhájila i v roce 2018 v americkém Tryonu.
 
V létě 2016 jako první český paradrezurní jezdec zastupovala Českou republiku na paralympijských hrách v brazilském Riu a letos by k této sbírce měl přibýt start v Tokiu. Nebude to však s její klisnou Dominique, kterou sedlá od jara roku 2015. 
 
„Moje klisna Dominique bohužel nebyla konstantě připravována k tomuto vrcholu, takže se moje trenérka Magdalena Pokorná rozhodla mi zapůjčit svého koně, jehož pro Grade I dlouhodobě připravuje,“ uvedla Anastasja Vištalová.
 
Sterngreifer je patnáctiletý oldenburský valach, který se více jak osm let věnuje parajezdectví. V kategorii I startoval i na paralympijských hrách v Riu, či na mistrovství Evropy v Rotterdamu. Tento rok spolu s Anastasjou Vištalovou dosáhli na dva elitní výsledky přes 70 % na troj hvězdových mezinárodních závodech v Belgii. 
 
„Jsem vděčná paní trenérce za to, že mohu startovat na tak kvalitním a dobře přípravném koni. Doufám, že se nám společně podaří důstojně reprezentovat Českou republiku,“ říká s povděkem Anastasja Vištalová, která se již těší, jak bude sledovat české reprezentanty v dalších jezdeckých disciplínách na olympijských hrách v Tokiu. „Moc jim to přeji. Určitě budu fandit a držet jim palce, aby předvedli co nejlepší výkony. Jsem nadšená, že se České republice podařilo vyslat jezdce jak na olympijské, tak paralympijské hry. Je to obrovský úspěch českého jezdectví,“ dodává jezdkyně.
 

Psali jsme: Olympijská drezura startuje v sobotu. Koně prošli veterinární inspekcí

 
Na letošní XVI. Letní paralympijské hry Tokiu by mělo odcestovat minimálně 28 českých para sportovců zastupujících osm paralympijských sportů. Nejpočetnější část výpravy tvoří tentokrát atleti a plavci. V obou těchto sportech vyrazí do Tokia šest reprezentantů, mezi kterými nebudou chybět ani zkušení matadoři jako například Eva Datinská, Aleš Kisý, Arnošt Petráček nebo nestárnoucí veterán Miroslav Smrčka. Po čtyřech kvalifikačních místech získali cyklisté a lukostřelci. Takový David Drahonínský bude střílet šípy na paralympijské terče už na svých čtvrtých hrách v řadě. Chybět nebudou ani tři stolní tenisté, po dvojicích se v Japonsku představí boccisté a sportovní střelci. Osamocená v rámci své sportovní disciplíny pak bude pouze Anastasja Vištalová v jezdectví. Konečná nominace se může ještě rozrůst o další jména na základě bipartitních míst. O těchto „divokých kartách“ může být rozhodnuto ještě v průběhu srpna.
 
Foto: se souhlasem Anastasji Vištalové
Zdroj: Česká jezdecká federace a Český paralympijský výbor



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE