reklama 11A

Jak sledovat koně v Tokiu? Na ČT Sport to podstatné, vše na Eurosportu

ikonka

Pro české fanoušky jezdectví jsou letošní olympijské hry v Tokiu mimořádné díky hojnému zastoupení v této disciplíně. Držet palce budou dvěma jezdcům všestrannosti a čtyřem parkurovým reprezentantům. Poradíme vám, jak sledovat jejich výkony.
23.07.2021 11:20  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Česká televize nabídne divákům vše podstatné, co souvisí s účastí českých sportovců. Jako držitel sublicence však má omezený počet hodin premiérového vysílání. 
 
Hlavním držitelem vysílacích práv je společnost Discovery, a tak veškeré přenosy budou nabízet stanice Eurosport 1 a Eurosport 2. Pokud však chcete sledovat kompletní jezdecké soutěže, vyplatí se aktivovat si streamovací službu Eurosport Player, které vyjde 129 Kč za měsíc. Nutno však upozornit, že po aktivaci se předplatné prodlužuje automaticky každý měsíc, dokud jej sami nezrušíte. Do 1. srpna je možné si objednat Eurosport Player za akční cenu 319,5 Kč na rok.
 
Co se týče České televize, tak nejaktuálnější program olympijského vysílání bude dostupný na webu www.ctsport.cz. „Česká televize má jako nevýhradní vysílatel limity časové i programové. Můžeme v součtu odvysílat 300 hodin premiér, a to pouze na jednom kanálu a bez možnosti využití webového streamu s odlišným programem. Dle licenčních ujednání bude Česká televize vyrábět národní program s výrazným zaměřením na účast českých sportovců,“ vysvětluje výkonný ředitel ČT Sport Jiří Ponikelský.
 
„Program bude v Tokiu živý organismus, a tak bude živý organismus i vysílání. Některé sporty a disciplíny budou omezené nebo na ně nedojde,“ zmínil prostřednictvím svého profilu na Facebooku sportovní komentátor České televize Miroslav Langer, kterého znají velmi dobře i fanoušci jezdectví, neboť společně s Michalem Dimitrovem má na starosti právě koňské sporty. Bohužel, mezi upozaděné disciplíny bude patřit např. drezura. „Alespoň zmínka o takových disciplínách by se mohla objevit v hodinovém zpravodajsko-studiovém bloku Hodina z Tokia vysílaná vždy mezi 18. a 19. hodinou,“ upřesňuje Langer.
 
„Živé vysílání ČT Sport bude dostupné na českém území také na webu a v HbbTV. Kdo nestihne živé vyslání, najde ho v archivu ČT iVysílání, ale jen 72 hodin! Pokud někde dojde k souběhu českých účastí a jeden sport dostane přednost, je pravděpodobné, že český výkon bude zařazen obratem, až to půjde. Může to být do přestávky, ale může to být i živým vstupem,“ dodává Miroslav Langer.
 
Ve spolupráci s Českým olympijským týmem vznikla také digitální platforma CzechTeam.TV, která bude nabízet záběry ze zákulisí olympijských her či souhrn každého dne.
 
Ilustrační foto: Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE