reklama 11B

Kellnerová: S Jessicou jsme dosáhly dlouhodobého cíle. Jsem jí vděčná

ikonka

Spolupráce mezi parkurovou jezdkyní Annou Kellnerovou a irskou trenérkou Jessicou Kürten po šesti letech skončila. „Již před delší dobou jsme se společně domluvily, že po olympijských hrách přijde změna,“ prozradila Kellnerová pro web Jezdci.cz.
10.08.2021 19:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C
 
Jako první zveřejnil informaci o ukončení spolupráce mezi Annou Kellnerovou a Jessicou Kürten web World of Showjumping. Sehraná dvojice završila spolupráci při olympijských hrách v Tokiu.
 
„Byla to skvělá cesta a jsem hrdá na to, čeho Anna se svými koňmi dosáhla,“ okomentovala Jessica Kürten konec šestileté spolupráce pro World of Showjumping. „Těchto šest let bylo opravdu vynikajících, ale teď je na čase se posunout dál a přijmout nové výzvy. Děkuji Anně a celému týmu za skvělou práci a motivaci,“ řekla Kürten.
 
„Práce s Jessicou byla skvělá a jsem moc vděčná za znalosti a zkušenosti, které jsem od ní za těch šest let získala,“ uvedla Anna Kellnerová. „Byly jsme s Jessicou domluvené, že po olympijských hrách v Tokiu přijde změna. Náš cíl od samého začátku spolupráce byl propracovat se z kategorie mladých jezdců do té seniorské až na olympiádu. To se nám povedlo, a tak jsme si řekly, že je na čase najít další nové cíle,“ upřesnila pro Jezdci.cz.
 

Nepřehlédněte: Irka Jessica Kürten, mistryně Evropy, kterou osud zavál až do Česka

 
Již dříve v rozhovoru pro EquiTV.cz popsala, jak se tato spolupráce zrodila. „To je docela vtipná historka. Máma sledovala mistrovství Evropy v Cáchách. Slyšela komentář ‚nějaké paní‘ a říkala si, že má stejný pohled na věc jako já. Navrhla mi, že bych jí měla oslovit. Já jsem se hodně styděla, protože jsem zjistila, o koho jde. Nechtěla jsem jí vůbec zavolat. Máma mi ale jednou, když jsem přišla za ní do práce, řekla, že dokud jí nezavolám, tak z té kanceláře neodejdu. Tak jsem Jessice zavolala, a ta za námi měsíc na to přijela do stájí. Od té doby jsme začaly spolupracovat,“ vzpomínala.
 
„I když je Jessica pro mě z profesionálního hlediska hrozně důležitá, tak se stala i mojí kamarádkou. Trávíme spolu tolik času a musíme rozebírat tolik věcí kolem koní a organizace a života, že náš vztah už je víc přátelský než profesionální,“ konstatovala před necelým rokem v Podcastu EquiTV.cz.
 

Psali jsme: Anna Kellnerová: Tři dny před prvními závody jsem kvůli nervům nejedla

Spolupráce Anny Kellnerové s Jessicou Kürten však zcela nekončí. „S Jessicou máme jednoho čtyřletého koně, a tak i když nebudeme spolupracovat trenérsky, máme dál společné cíle a zůstáváme přátelé. Už jsme si naplánovaly, že až se potkáme na závodech, dáme si společně večeři,“ prozradila jezdkyně. 
 
Jessica Kürten byla nejen trenérkou Anny Kellnerové, ale také manažerkou týmu Prague Lions. „Tuto roli do konce sezony 2021 převezmu já a pro další sezonu se rozhodneme na dalším postupu,“ dodala Anna Kellnerová.
 
Foto: Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE