reklama 11A

Všichni čeští jezdci dokončili v Tokiu kvalifikaci týmů, ale s chybami

ikonka

Český parkurový tým zvládl v kompletní sestavě dokončit olympijskou kvalifikaci týmové soutěže v Tokiu. Bohužel 45 trestných bodů, které společně podobným dílem nasbírali Ondřej Zvára, Anna Kellnerová a Aleš Opatrný, na finále nestačí.
06.08.2021 14:35  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Jako první nastoupil do olympijské kvalifikace týmů v parkurovém skákání český reprezentant Ondřej Zvára s Cento Lanem. Celkem si připsal patnáct trestných bodů – dvanáct na překážkách a tři za překročení stanoveného času. 
 
Nejprve chyboval na kolmém skoku s číslem tři, který byl po dvojce na distanci 34,5 metrů. Druhou chybu zaznamenal na šestce, což byl opět kolmý skok, a to po trojkombinaci na 20,5 metru. Poslední třetí shození přišlo v závěrečné těžké pasáži, konkrétně na skoku 13B, což byl další kolmák vzdálený od skoku 13A pouhých 8,3 metrů. Čas v cíli 90,32 sekundy znamenal přičtení dalších tří trestných bodů na celkových patnáct.
 
Druhá z Čechů odstartovala Anna Kellnerová s klisnou Catch Me If You Can Old. Na parkuru nasbírala po čtyřech chybách a penalizaci za čas, jehož hodnota byla 83,13 sekundy, 17 trestných bodů. Nejprve inkasovala čtyři trestné body na kolmém skoku s číslem 3, kde chyboval i Ondřej Zvára s Cento Lanem Arcus. Další penalizace přišla na skoku číslo 10, což je kolmý skok s bazénkem. Třetí shození jme viděli v závěrečné dvojkombinaci, konkrétně na skoku číslo 13A, a nakonec ještě na čtrnáctce. Po lehkém překročení času se k 16 bodům připočítal ještě jeden za čas. 
 

Psali jsme: Čtrnáct překážek, sedmnáct skoků. Parkur olympijské kvalifikace týmů

 
Aleš Opatrný na Forewerovi začal velmi pěkně, ale na oxeru s číslem 4 přišla lehká chyba. Druhá pak přišla na devítce, tedy na oxeru s bazénkem. Stejně jako jeho týmoví kolegové Ondřej Zvára a Anna Kellnerová, také třetí jezdec českého týmu chyboval v závěrečné těžké pasáži. Penalizace čtyřmi body podobně jako u Kellnerové přišla na skoku 13A. Ani Aleš Opatrný nestihl projet cílem v časovém limitu, a tak ke 12 trestným bodům za chyby na překážkách si musel připočítat ještě jeden bod za překročení času. V jeho případě měl hodnotu 84,72 sekundy.
 
Česká republika má v součtu 45 trestných bodů, což je nejvyšší skóre a na finále to nestačí. U čtyř týmů však některá z dvojic nedokončila, a tak Češi skončili na 15. místě.
 
Foto: Tomáš Holcbecher / časopis Jezdectví
Zdroj: časopis Jezdectví



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE