reklama 11A

Čechy v olympijském finále jednotlivců neuvidíme. Nejblíž byl Opatrný

ikonka

Nikdo z českých parkurových jezdců se neprobojoval mezi nejlepších třicet, kteří postupují do středečního finále soutěže jednotlivců. To poměrně těsně uniklo Alešovi Opatrnému s Forewerem, jenž skončil na děleném 31. místě.
03.08.2021 18:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Čtyři trestné body a čas 87,17 sekundy, to je výsledek nejúspěšnějšího českého reprezentanta v parkurové kvalifikaci jednotlivců na olympijských hrách v Tokiu. Aleš Opatrný v sedle Forewera obsadil dělenou 31. příčku.
 
Pro postup do finále však scházelo o něco více, neboť i kdyby postupoval někdo se čtyřmi body, rozhodující byl čas. Před Opatrným však bylo ještě šest rychlejších dvojic. Ani jim to nestačilo, neboť poslední postupující na 30. místě měl pouze dva trestné body za čas. Postoupili tak všichni, kteří neměli žádné zaváhání na překážkách.
 
Jednu jedinou chybu zaznamenal Aleš Opatrný s Forewerem na kolmém skoku s číslem 7, na němž chybovala i Anna Kellnerová s klisnou Catch Me If You Can Old. Ta první penalizaci zaznamenala již v úvodní části trojkombinace 4A. Do třetice chybovala na desítce, což byl stejně jako v předešlých případech kolmý skok. Výsledek 12 trestných bodů v čase 86,55 sekundy znamená dělenou 55. příčku.
 
Poslední z trojice českých želízek v ohni, Kamil Papoušek s Warnessem, kvalifikaci jednotlivců nedokončil. Před vodním příkopem s číslem 8 písecký hřebec odmítl poslušnost a k této překážce se odmítl přiblížit. Ještě před tím chyboval na skocích s čísly 2 a 3.
 
Foto Tomáš Holcbecher / časopis Jezdectví
Zdroj: časopis Jezdectví



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE