reklama 11B

Není to moje chyba. Pořadí týmů v Tokiu losoval počítač, říká Šveňková

ikonka

Co říkali čeští parkuroví jezdci na to, že do týmové kvalifikace v Tokiu nastoupí jako první? Jak se připravovali na důležitou páteční soutěž během dvou volných dnů? Nejen o tom jsme telefonicky hovořili s šéfkou ekipy Markétou Šveňkovou.
05.08.2021 15:20  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12C


„Ano, máme startovní pořadí číslo jedna. Není to moje chyba, jelikož losování probíhalo přes počítač stejně jako tomu bylo při soutěži jednotlivců,“ uvedla Markéta Šveňková v úvodu zhruba patnáctiminutového rozhovoru pro EquiTV.cz.

„Týmy byly podle FEI rankingu rozděleni do dvou skupin. My jsme v první skupině osmi týmů, v níž bylo pořadí losováno jako první. V druhé polovině je jedenáct družstev,“ upřesnila šéfka české parkurové ekipy.

A jak na los reagovali samotní jezdci? „Nechodily mi úplně pozitivní obrázky do naší skupiny, ale Ondra, na které padl los, že bude startovat úplně jako první ze všech jezdců, protože byl v našem týmu určen jako jezdec číslo jedna, tak se vyjádřil, že mu to nevadí. Na stejné pozici startoval i v Budapešti, kde jsme také byli první na startu,“ připomněla Šveňková olympijskou kvalifikaci v roce 2019.

Psali jsme: Český skokový tým odstartuje v Tokiu jako první. Před Čínou a Japonci

 

Po Zvárovi přijde na řadu Anna Kellnerová s klisnou Catch Me If You Can Old a finišmanem bude jako obvykle Aleš Opatrný s Forewerem. V kvalifikaci odstartují nejprve všichni členové týmů první skupiny, tedy z České republiky, Číny, Japonska, Izraele, Mexika, Argentiny, Maroka a Nového Zélandu. Až poté se budou na kolbišti střídat zástupci Irska, Egypta, Francie, Švédska, USA, Velké Británie, Brazílie, Švýcarska, Belgie, Německa a Nizozemska.
 
Foto: Josef Malinovský




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE