reklama 11A

V Burghley se soutěží CCI4* uzavřelo FEI Classics

Prestižní série čtyřhvězdových závodů všestrannosti CCI se uzavřela posledním kolem v Burghley. Vítězem tohoto závodu se stal Australan Christopher Burton s koněm Nobilis 18. Celkovým šampionem takzvaného FEI Classics je Michael Jung.
04.09.2016 17:39  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Michael Jung získal po zlatu na OH v Riu také vítězství ve FEI Classics. Foto: FEI

Poslední kolo seriálu FEI Classics se konalo ve dnech 1. až 4. září v Burghley. Vedení se po drezuře ujal člen bronzového australského týmu z olympiády v Riu Christopher Burton, jenž v Burghley sedlal koně Nobilis. Na první příčce se udržel přes terénní jízdy a nenechal si jej vzít ani v závěrečném parkuru. V něm chyboval sice dokonce čtyřikrát, což by po crossu druhému Tim Pricoveovi stačilo na vítězství, jenže ten se také nevyhnul chybám.
 
Celkově druhý nakonec dojel Andrew Nicholson (NZL) na Nereo, za ním skončili jeho krajané Jonelle Price s Classic Moet na 3. příčce a Tim Price s Ringwood Sky Boy jako čtvrtý
 
Vítězem celé série FEI Classics 2015/2016 se stal Němec Michael Jung, který v posledních letech bral snad všechny důležité trofeje ve všestrannosti. V srpnu si v Riu dojel pro olympijské zlato, které obhájil po čtyřech letech. V mezidobí se stal dvakrát mistrem Evropy, letos v květnu pak získal Rolex Grandslam.
 

Výsledky z CCI v Burghley najdete ZDE




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE