reklama 11B

OH Rio: Jung obhájil zlato ve všestrannosti

V úterý 9. srpna se parkurem uzavřela olympijská soutěž ve všestrannosti. Po závodě plném zvratů se nakonec podařilo vybojovat zlato německému jezdci Michaelu Jungovi. Jezdec číslo 1 na světovém žebříčku tak obhájil prvenství z minulých her.
09.08.2016 20:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Soutěž všestrannosti na olympijských hrách v Riu de Janeiru přinesla mnoho zvratů. Po drezuře, která se jela 6. a 7. srpna byl ve vedení William Fox-Pitt, jenže ho zradil cross a propadl se hluboko do pole. Naopak do čela se vyšvihl Christopher Burton (AUS). Jenže ten pro změnu nezvládl rozhodující parkur.
 
Ke slovu se ve hře nervů dostal německý jezdec Michael Jung. Němec, který má za sebou řadu úspěchů na nejvyšší úrovni, včetně zlata z minulých her a dlouhodobě je na první příčce v žebříčku FEI. Jung s koněm Sam zajel v pondělí 8. srpna čistou terénní jízdu a v úterý nezaváhal ani na parkuru. A tak přestože byl po drezurní části až pátý, podařilo se mu olympijský titul obhájit.
 
Druhé místo obsadil francouzský jezdec Astier Nicolas na Piaf de b´Neville a bronz putuje do USA zásluhou Philipa Duttona s Mighty Nice. Po crossu vedoucí Australan chyboval na parkuru dvakrát a klesl na páté místo.
 
V hodnocení týmů zvítězili Francouzi, Němci se nakonec vyšplhali na stříbrnou pozici a bronz brali Australané.
 
 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY NAJDETE TADY

JEZDECTVÍ NA OH RIO 2016: VŠE NA JEDNOM MÍSTĚ ZDE

JEZDECTVÍ NA OH RIO 2016 V ČESKÉ TELEVIZI

- 9. 8. 2016 TV přenos družstva

- 9. 8. 2016 TV přenos jednotlivci

- 9. 8. 2016 TV sestřih




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE