reklama 11A

CCI v Badmintonu vede po prvním dni Michael Jung

Čtvrtý závod všestrannosti kategorie CCI4* zařazený do série FEI Classics se odehrává ve dnech 5. – 8. května v Badmintonu. Jezdci za sebou mají první polovinu drezurních úloh, které se jely ve čtvrtek, a ve vedení je favorizovaný Němec Michael Jung.
06.05.2016 11:25  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Michael Jung s La Biosthetique Sam je po prvním dni drezur na CCI4* Badminton ve vedení. Foto: FEI / Sebastian Oakley

Nejstarší military závody kategorie CCI4* na světě Badminton Horse Trials odstartovaly ve čtvrtek 5. května první drezurním dnem. Početné startovní pole je rozděleno na dvě oddělení, takže v pátek nastoupí na obdélník druhá polovina jezdců.
 
Po prvním dni vede průběžné pořadí Němec Michael Jung, který dorazil do Anglie jako největší favorit. Pro toto kolo sedlá koně La Biosthetique Sam, a za svůj výkon v úvodní zkoušce dostal od rozhodčích pouhých 34.4 trestného bodu
 
Výkon Junga zhodnotil i jeden z nejlepších drezurních jezdců světa, držitel týmového zlata z olympiády Carl Hester, jenž celý drezurní den v Badmintonu komentoval. „Vše dělá s takovou lehkostí a snadno, to je ten důvod, proč se na něj tak dobře kouká“, řekl o Jungově úloze Hester.
 
Průběžně druhý je Jungův krajan Andreas Ostholt, který se So It Es ztrácí necelé 4 body. Třetí příčku drží s minimální ztrátou Brit Francis Whittington s koněm Hasty Imp. Ten o svém působení v Badmintonu řekl, že je hrozně šťastný, ale nechce si v takto rané fázi závodu nechat stoupnout nervozitu do hlavy, protože nepřijel s žádným očekáváním. „Kůň pracoval na tuto úroveň opravdu tvrdě, a jediné na co se zaměřím , je „tady a teď“. Nejdůležitější je soustředit se a prostě jet. Změnil jsem svoje myšlení po opravdu velkém rozhovoru s Joshepem Murphym nedávno v Ballindenisku. To mi otevřelo obzor a uvědomil jsem si, že vše dělám hlavně pro radost, prostě si užiju každou chvíli“.
 
Čtvrtý je Clarke Johnstone (NZL) s Balmoral Sensation a pátý pak jeho krajan Jesse Campbell s Kaapachinem
 
V pátek 6. května jede úlohy druhá část startovního pole, takže je možné a pravděpodobné, že pořadí se bude měnit. Na řadu přijdou mimo jiné Bettina Hoy (GER), Nicolas Astier (FRA), Mark Todd či Tim Price (NZL). Zda někdo překoná Junga, je otázka…
 
Výsledky po první části drezury CCI4* Badminton:
 
1. Michael Jung/La Biosthetique Sam FBW (GER) 34,4 trestných bodů
2. Andreas Ostholt/So Is Et (GER) 38,2
3. Francis Whittington/Hasty Imp (GBR) 40,0
4. Clarke Johnstone/Balmoral Sensation (NZL) 40,8
5. Jesse Campbell/Kaapachino (NZL) 41,1
6. Sam Griffiths/Paulank Brockagh (AUS) 42,2
7. Sarah Ennis/BLM Diamond Delux (IRL) 43,6
8. Sarah Bullimore/Valentino V (GBR) 44,4
9. Jock Paget/Clifton Lush (NZL) 45,2
9. Rosalind Canter/Allstar B (GBR) 45,6
 
Kompletní výsledky můžete sledovat POD TÍMTO ODKAZEM



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE