reklama 11D

Michael Jung obhájil prvenství v CCI4* Kentucky

Ve dnech 28. dubna až 1. května se v Kentucky odehrály závody ve všestrannosti kategorie CCI4*. Ty jsou, jako jedny z nejobtížnějších závodů na světě, zařazeny do série FEI Classics.Obhájcem vítězství se s rezervou stal Michael Jung s FischerRocanou.
02.05.2016 10:55  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

CCI4* Kentucky zcela ovládl Michael Jung s FischerRocanou. Foto: FEI / Red Bay Group LLC

Závody v Kentucky jsou zahrnuty do série FEI Classics, a právě Jung byl spolu z Timem Pricem (NZL) jedním z horkých adeptů na to, aby se po tomto kole ujal vedení v celé sérii.
 
Michael Jung nenechal nikoho na pochybách, že právem jíž řadu měsíců drží pozici světové jedničky ve všestrannosti. Po drezurní zkoušce, která probíhala ve čtvrtek a v pátek, se ujal vedení se skóre 34,4 trestného bodu. Druhá Američanka Allison Springer na Arthurovi na něj ztrácela více než 5 bodů.
 
V letošním roce se ve startovním poli nenašel nikdo, kdo by překonal kurz cross-country v Kentucky zcela bez bodového zatížení. Nejlepší výsledek byl opět Junga. Dojel bez chyb na překážkách s časovou penalizací 0,8 bodu, takže před parkurem měl ještě vyšší náskok.
 
Po terénní zkoušce druhý Phillip Dutton s Fernhill Fugitive ztrácel více než 12 bodů, takže Jung si mohl dovolit v závěrečném parkuru tři chyby. To se nestalo, došlo pouze k jednomu zaváhání na překážkách a Michael Jung si tak dojel, stejně jako v roce 2015, pro vítězství a zároveň průběžné vedení ve FEI Classics.
 
Jeho před soutěží papírově největší rival Tim Price (NZL) s Bangem soutěž nedokončil. Od druhého do šestého místa se seřadili domácí jezdci, sedmý dojel dneslegendární jezdec Mark Todd (NZL) s NZB Campino.
 
FEI Classics™ 2015/2016 pořadí po 3 z 6 kol
1. Michael Jung (GER) 27 bodů
2. Astier Nicolas (FRA) 15
3. Shane Rose (AUS) 15
4. Lauren Kieffer (USA) 12
5. Maya Black (USA) 10
6. Tim Price (NZL) 10
7. Clarke Johnstone (NZL) 10
8. Phillip Dutton (USA) 8
9. Emily King (GBR) 8
10. Sonja Johnston (AUS) 8
 
Kompletní výsledky z Kentucky najdete ZDE
 
Vše k sérii FEI Classics 2015/2016 můžete najít TADY



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE