reklama 11D

Protinožci mezi favority FEI Classics v Burghley

Poslední závod série FEI Classics ve všestrannosti se odehraje v Burghley ve dnech 1. – 4. září. Lídr bodování Michael Jung se do Británie nechystá, přesto má seriálové vítězství jisté. Hlavními favority CCI4* budou nejspíš Australané a Novozélanďané
31.08.2016 14:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Jedním z jezdců, kteří v historii opakovaně vyhráli CCI4* v Burghley je Andrew Nicholson. Foto: FEI / Trevor Holt

Závody kategorie CCI4* Land Rover Burghley od 1. do 4. září jsou posledním kolem série FEI Classics. Tradičně lákají k účasti jezdce z Austrálie a Nového Zélandu, nejinak je tomu letos, a se předpokládat, že někdo od „protinožců“ by se mohl stát vítězem.
 
Prestižní závod v Burghley v historii vyhrálo třináct Novozélanďanů. Pětkrát to byl Mark Todd, poprvé se tak stalo v roce 1987. Legendární Mark Todd je stále aktivní na nejvyšší úrovni, letos byl blízko k zisku medaile z OH v Riu.
 
Spolu s Toddem také další z pětinásobných vítězů Burghley Andrew Nicholson rozumí nejlépe náročnosti tamní tratě. Jsou tu ale další vítězové z minulých let Blyth Tait a Caroline Powell a s nimi vycházející hvězda roku 2015 Tim Price či jeho žena Jonelle Price.
 
Jediným Australanem, který v Burghley vyhrál, a to dvakrát, a nebude chybět na startu i letos, je Andrew Hoy. Za Austrálii nastoupí ovšem také bronzový medailista z Ria Christopher Burton, který v minulosti byl v závodě třetí a čtvrtý.
 
Nikdo z jezdců už v celkovém bodování nemůže dohnat čerstvého obhájce zlata z OH v Riu Michaela Junga. Ten se tak rozhodl CCI4* v Burghley vynechat
 
Ve startovní listině je zastoupeno osm zemí, po trofeji však jistě budou nejvíce toužit domácí Britové. Naposledy v britských barvách vyhrál v roce 2011 William Fox-Pitt, který letos startovat nebude. Ovšem nebude chybět Pippa Funnell, vítězka z roku 2003 či Oliver Townend, který byl první v roce 2009.
 
Drezurní úlohy začínají 1. září v 9.00 hodin místního času.
 

Sledovat je můžete živě POD TÍMTO ODKAZEM.

 
FEI Classics™ 2015/2016 pořadí po 5 z 6 závodů
 
1 Michael Jung (GER) 42 bodů
2 Tim Price (NZL) 18
3 Clarke Johnstone (NZL) 16
4 Astier Nicolas (FRA) 15
5 Shane Rose (AUS) 15
6 Andreas Dibowski (GER) 15
7 Sir Mark Todd (NZL) 13
8 Andreas Ostholt (GER) 12
9 Lauren Kieffer (USA) 12
10 Maxime Livio (FRA) 12
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE