reklama 11D

FEI Classics čeká další kolo při CCI4* Badminton

Seriál čtyřhvězdových závodů ve všestrannosti FEI Classics se pouhý týden po soutěži v Kentucky přesouvá do anglického Badmintonu. Tamní mítink Badminton Horse Trials je nejstarším závodem CCI4* na světě! Na koho se můžeme těšit, čtěte níže…
04.05.2016 10:25  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Mark Todd pojede CCI4* v Badmintonu s Leonidasem. Foto: FEI / Arnd Bronkhorst

Není žádným překvapením, že tento tradiční světoznámý mítink přilákal všestranné jezdce z celkem 14 zemí světa. Pole startujících je skutečné pestré, od sedmašedesátiletého bývalého mistra světa Jeana Teuléra (FRA), přes legendu Marka Todda (60 let, NZL), který v srpnu v Riu pojede svou sedmou olympiádu, až po nováčky jako je dánská amatérka Hanne Wind Ramsgaard, která na plný úvazek pracujeoblasti obnovitelných zdrojů energií, nebo dvacetiletá Britka Emily King.
 
Po třinácti letech se do Badmintonu vrací Blyth Tait, chybět nebude ani nejlepší z amerických jezdců Boyd Martin. 
 
Silné zastoupení budou mít domácí jezdci, nastoupí další z mistrů světa Zara Tindall a dále Izzy Taylor, Gemma Tattersall, Nicola Wilson, Laura Collett či Alice Dunsdon, která se, pokud dokončí se svým koněm Fernhill Present, stane prvním jezdcem v historii, který dokončil všech šest CCI4* na světě se stejným koněm.
 
Za Německo bude závodit největší hvězda současné všestrannosti Michael Jung. Po návratu z Kentucky, kde vyhrál s FischerRocanoubude v Británii sedlat La Biosthetique Sama. Dorazí také další jeho velmi silní krajané například Bettina Hoy, Andreas Ostholt nebo Andreas Dibowski.
 
Chybět naopak bude Ingrid Klimke, stejně jako loňský vítěz z Badmintonu domácí William Fox-Pitt. Tradičně však jistě půjde o skvělou podívanou na všestrannost nejvyšší třídy.
 
Drezura v rámci CCI4* se pojede ve čtvrtek 5. a v pátek 6. května.  V sobotu je na řadě cross-country a vše uzavře parkur 8. května
 
Webové stránky CCI4* Badminton najdete ZDE
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE