reklama 11A

FEI Classics v Lumühlenu vyhrál Andreas Dibowski

Dlouholetý člen německé reprezentace ve všestrannosti Andreas Dibowski v sedle koně It´s Me XX vyhrál pátý závod série FEI Classics, který se konal v německém Luhmühlenu ve dnech 16. – 19. června. Více informací najdete v článku.
19.06.2016 20:44  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

CCI4* v Luhmühlenu vyhrál Andreas Dibowski. Foto: FEI / Eventing Photo

Matador německé všestranné reprezentace Andreas Dibowski si v neděli 19. června dojel po čistém výkonu v parkuru pro vítězství v pátém kole FEI Classic CCI4* v Luhmühlenu.  V závodě sedlal koně It´s Me XX, a spolu s Francouzem Liviem se postaral o napínavý závěr.
 
Padesátiletý Maxime Livio totiž ve skokové zkoušce s koněm Qalao Des Mers také nechyboval, a jelikož první dva jezdce po crossu dělily necelé dva body, bylo jasné, že Dibowski nesmí shodit žádnou překážku. Zkušený Němec udržel nervy na uzdě, a dojel si před bouřícím domácím publikem bez trestných bodů pro vítězství. Livia tak nechal na druhé příčce.
 
„Stále tomu nemohu uvěřit, je to prostě skvělé. Můj kůň bylo po celé tři dny výborný, pro drezuru se sice nenarodil, ale na cross je nepřekonatelný,“ řekl k vítězství Dibowski, jemuž se v Luhmühlenu povedlo vyhrát podruhé v kariéře. Poprvé to bylo v roce 2011 s koněm FRH Butts Leon.
 
Také stříbrný Livio si chválil, že jeho svěřenec skákal v parkuru výborně, podle slov jezdce ze sebe vydal to nejlepší. Třetí dojela další německá dvojice Julia Krajewski a Samourai du Thot. Ta začala pátým místem v drezuře a 10 trestných bodů si dovezla v terénní zkoušce, hodně však získala v nedělním parkuru.
 
Bodování celé série FEI Classics vede světová jednička Michael Jung (GER), druhý je Tim Price (NZL) a třetí příčku drží Clarke Johnstone (NZL).
 
Výsledky z Luhmühlenu najdete TADY



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE