reklama 11C

Série FEI Classics se přesouvá do jižní Austrálie

Série čtyřhvězdových závodů ve všestrannosti FEI Classics 2015/2016 se v druhém kole přesouvá do australského města Adelaide. Druhý ze šesti závodů seriálu proběhne ve dnech 19. – 22. listopadu. Bodování po prvním kole v Pau vede Astier Nicolas.
19.11.2015 12:41  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

CCI4* Adelaide se jezdí v městském parku. Foto: FEI / Julie Wilson

Ve startovním poli, které čítá 34 dvojic, jsou čtyři australští olympijští medailisté: Stuart Tinney, Shane Rose, Sonja Johnson a Megan Jones. Zárukou toho, že cross prověří připravenost jezdců a koní, kteří míří na OH je jeho stavitel Mike Etherington-Smith (GBR), který byl autorem tratí pro olympiádu v roce 2000 a 2008. 
 
Britská jezdkyně Alice Dunsdon přiletí se svým koněm Fernhill Present, snaží se o účast na všech šesti závodech seriálu se stejným koněm. Velmi silným soupeřem bude bronzová medailistka z Alltech FEI World Equestrian Games™ 2010 Novozélanďanka Clarke Johnstone, stejně jako Australanka Christine Bates. 
 
Ve všestrannosti se může stát cokoliv, ve hře jsou také vítězové předešlých ročníků. Zlatý týmový medailista z OH v Sydney Stuart Tinney pojede třikrát, s Pluto Mio, který byl jedenáctý na světových jezdeckých hrách v Normandii 2014, s Annapurnou, která byla třetí v CCI2*2013 a s War Hawk druhým z CCI3* Melbourne 2015. Po roční pauze pojede také Shane Rose s dvěma koňmi Quiet Capitolem a Virgilem.
 
Účastnit se bude také Jessica Manson (AUS), která vyhrála CCI4* Adelaide minulý rok. Zpět jsou také Will Enzinger a Chris Burton.
Všestrannost v Adelaide se jede v podobném prostředí, jako byl Greenwich Park při olympiádě v Londýně. Jede se také v městském parku. Soutěže se začaly v Adelaide jezdit v roce 1954. Závodiště hostilo také mistrovství světa 1986. 
 
CCI4* je součástí FEI Classics od roku 2011, a již se stalo nedílnou součástí předvánočního času v Adelaide. Letošní roční nese všeříkající titulek „Tři fáze, dvě srdce, jedna vášeň. 
 
Více najdete na webu pořadatele ZDE
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE