reklama 11D

Švédi oživili první veterinární přejímku v Riu

V Riu de Janeiru zahájila v pátek 5. srpna olympiáda. Týž den proběhla první veterinární inspekce neboli přejímka koní. Týkala se koní, kteří závodí ve všestrannosti a svým oficiálním úborem strhli pozornost členové švédské výpravy.
06.08.2016 09:42  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Švédská ekipy přitahovala během veterinární přejímky svým oblečením pozornost. Foto: FEI / Richard Julliart

Švédská čtveřice všestranných jezdců se stala asi nefotografovanější ekipou v pátek 5. srpna při první veterinární inspekci OH v Riu. Výrazné žluté šaty a podkolenky ve švédských národních barvách přitahovaly zraky všech. Ve všestrannosti budou za tuto severskou zemi závodit jezdkyně Frida Andersen, Sara Algotsson Ostholt a Linda Algotsson. Poslední jmenovaná původně rezervní jezdkyně byla povolána, až když byla odvolána účast Anny Nilsson kvůli indispozici koně. Trojici doplní jediný muž Ludwig Svennerstal.

Ke slovu se dostane i rezervní dvojice pod vlajkou Nového Zélandu: Tim Price a Ringwood Sky Boy, protože jeho krajan Jock Paget nebude závodit rovněž kvůli zdravotnímu stavu koně.

Celkově prošlo první přejímkou, jež proběhla pod taktovkou hlavní rozhodčí Američanky Marilyn Payne 84 koní včetně náhradníků. Všichni jezdci popisovali výbornou atmosféru, legenda britského military Pippa Funnel prohlásila, že předem nevěděla, do čeho jezdci s koňmi v případě Ria jdou, vše je však prý perfektně připravené, stáje jsou komfortní, tiché, s příjemnou teplotou, což koním absolutně vyhovuje.

Všestrannost začíná drezurními úlohami, jezdci mluví hlavně o crossu, který bude podle jejich slov jistě rozhodující. Trať byla původně postavena v roce 2007 pro panamerické hry, pro OH byla pochopitelně přestavěna a nezadá si s obtížností jakýchkoliv terénních zkoušek v minulosti her.


Zdroj: www.fei.org


 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE