reklama 11C

OH Rio: pět parkurů na cestě k olympijskému zlatu

Třetí disciplínou, které se budeme v naší rubrice o olympijských hrách věnovat, je parkurové skákání. To totiž přichází tradičně v programu her z třech jezdeckých disciplín jako poslední. Co čeká jezdce, a kdy bude jasno o vítězi?
15.07.2016 15:06  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Zlato v Londýně vybojoval Steve Guerdat. Ilustrační foto: FEI

V olympijském programu přichází parkurové skákání vždy jako poslední po všestrannosti a drezuře. V Riu de Janeiru se poprvé představí na tamním kolbišti 75 dvojic z celého světa 14. srpna. O den dříve proběhne zahajovací trénink.

Soutěž se 14. srpna pojede na překážkách od 140 do 160 cm, jako klasická soutěž podle tabulkybez rozeskakování. Druhá část se jede jako dvoukolový Pohár národů, a slouží zároveň jako finálové klání družstev a druhá a třetí kvalifikace do finále jednotlivců. První kolo se bude konat 16. srpna, o den později se pojede druhé kolo.

Finále jednotlivců se koná 19. srpna a půjde o dvoukolovou soutěž. Do prvních jízd postoupí 35 nejlepších dvojic z kvalifikací v předchozích dnech, z nichž se pak vytřídí TOP20, kteří pojedou i kolo druhé.

Pokud někdo pomýšlí na umístění do 20. místa, je jasné, že musí překonat s jedním koněm pět náročných parkurů v pěti dnech.

V roli obhájce je Švýcar Steve Guerdat, který zvítězil v Londýně v roce 2012 v individuální soutěži. Guerdat během čtyřletého období vyhrál dvakrát finále Světového poháru. Družstva vyhráli v Londýně Britové.


Oficiální web OH Rio najdete TADY
 




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE