reklama 11B

OH Rio: paralympiáda poprvé s českou účastí

Měsíc po zahájení olympijských her v Riu, kterým věnujeme naší pravidelnou rubriku, odstartují také paralympijské hry. Letos v nich má díky Anastasje Vištalové Česká republika poprvé své zastoupení. Co a kdy pojedou paradrezurní jezdci?
16.07.2016 12:31  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Díky Anastasje Vištalové bude mít ČR své zastoupení při paralympiádě v Riu. Foto: Kateřina Návojová

První Češka v historii, která vybojovala účast na paralympijských hrách je Anastasja Vištalová. Uvidíme tedy na drezurním obdélníku během úloh, které na paradrezurní jezdce z celého světa v Riu čekají.

Paralympiáda zahajuje 7. září, tedy přibližně měsíc po začátku olympiády. Paradrezurní klání začne v neděli 11. září týmovými úlohami jezdců zařazenými do skupin III a Ib. O den později jedou týmové úlohy skupiny IV a Ia. V by se měla představit právě česká reprezentantka.

Až do 15. září pokračují soutěže všech skupin, v prvních kolech se vždy jede týmová úloha, v druhém kole je to pak úloha pro jednotlivce. Volné úlohy jsou na programu v pátek 16. září. Zvlášť se vyhodnocují první dvě úlohy, zvlášť je oceněn freestyle. Medaile dostane také nejlepší družstvo.

Při hrách v Londýně v roce 2012 byli nejúspěšnější jezdci Velké Británie, čtyřikrát brali zlato jednotlivců a vybojovali i zlato v soutěži družstev.


Časový plán paradrezurních soutěží v Riu je ZDE
 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE