reklama 11C

OH Rio: drezurní obhajoba Britů bude velmi těžká

V dnešní části naší olympijské rubriky se podíváme na to, jak si stojí jednotlivé země co do úspěšnosti v drezuře. Obhájci zlata v týmech i jednotlivcích budou v Riu Britové, ale s Němci či Nizozemci ve startovním poli to budou mít extrémně těžké.
21.07.2016 13:11  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Charlotte Dujardin a Valegro - vítězové OH 2012. Foto: archiv Jezdci.cz

Drezura je druhou disciplínou, která přichází na řadu při programu olympijských her. Letos v Riu de Janeiru startuje ve středu 10. srpna. O dva dny později bude jasno o výsledcích týmové hodnocení, nejlepší jednotlivci dostanou medaile v pondělí 15. srpna. O časovém plánu jsme psali v článku, který je v odkazech níže.

Podle olympijských statistik jsou nejúspěšnějšími drezurními jezdci historie Němci, v týmech vyhráli olympiádu celkem dvanáctkrát. A nutno říct, že se z naprosté světové špičky nikdy neztratili, přestože při posledních hrách ovládli drezurní obdélník Britové a v jednotlivcích je to rok 1996, kdy se naposled radovala Němka Isabell Werth. Jenže Němci mají na svém kontě bezpočet olympijských úspěchů a letos mají pro olympijské hry nesmírně silnou ekipu včetně Isabell Werth.

Od OH v Sydney v roce 2000 převzala zlatou štafetu Anky van Grunsven z Nizozemí, které je další drezurní velmocí. Konkrétně Anky je s celkovým počtem devíti medailí z olympiád, když počítáme všechna tři umístění a soutěže jednotlivců a družstev dohromady, nejúspěšnější drezurní jezdkyní historie her.

Soutěž jednotlivců v Londýně v roce 2012 vyhrála Charlotte Dujardin a spolu s kolegy z družstva získala také druhé zlato právě v týmové soutěži. Letos to však budou mít těžké, Němci i Nizozemci se budou chtít vrátit na výsluní a německá trenérka Monica Theodorescu se netají tím, že její svěřenci jedou do Ria pro zlato.

 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE