reklama 11C

Ehning ohlásil odchod Cornada. Jednooký hřebec patřil k jeho TOP koním

ikonka

Německý reprezentant Marcus Ehning ohlásil, že jeho bělouš Cornado NRW končí v osmnácti letech kariéru. Hřebec, který ve vrcholovém sportu zažil comeback poté, co kvůli úrazu přišel o oko, si bude užívat důchodu. K dispozici bude jako plemeník.
24.07.2021 06:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 

V úctyhodném věku osmnácti let odchází z vrcholového sportu bělouš Cornado NRW. Fanoušci parkuru ho vídali v sedle s jedním z nejúspěšnějších německých reprezentantů Marcusem Ehningem. 
 
Cornado NRW se narodil v roce 2003 a jeho chovatelem je Antonio Schulze-Averdiek. Vestfálský hřebec má skutečně hvězdný původ, otcem je Cornet Obolensky, matka Acobata je po Acobat I.
 
První mezinárodní starty má zapsané v roce 2011, kdy se na závodech CSI začal objevovat s Němcem Franzem-Josefem Dahlmannem. Hned další sezonu však strávil už ve stájích Marcuse Ehninga. „Nikdy jsem neměl sklony preferovat nějakého koně jako jedničku, žádný z mých svěřenců nehraje důležitější roli než jiný, ale Cornado je balíček vlastností, které jsou pro sport důležité,“ nechal se jednou slyšet německý reprezentant.
 
Dvojice se spolu velmi rychle vypracovala do nejvyšší úrovně parkurových mítinků. V roce 2014 skončili ve finále Světového poháru v Lyonu na čtvrtém místě a stejnou příčku obsadili i o dva roky později v Göteborgu.
 

Psali jsme také: Uhynula klisna Bianca. Byla královnou naší stáje, říká Steve Guerdat

 
V barvách Německa se objevili na Světových jezdeckých hrách 2014 v Caen, kde družstvo dojelo čtvrté a v hodnocení jednotlivců se dostali do TOP10.
 
Triumfů v Grand Prix mají celou řadu, třeba při CSI5* Brodeaux, CSI5* v s´Hertogenbosch nebo v Paříži. Nesčetněkrát byli na stupních vítězů. Jmenujme New York, Paříž, Valkenswaard, Veronu či Bazilej. Také v Pohárech národů pravidelně závodili za německý tým. 
 
Na konci roku 2018 si hřebec zranil oko. Jeho stav se dlouho nelepšil, a tak veterináři přistoupili k jeho odstranění. Rekonvalescence šla ovšem skvěle, bělouš se se situací výborně vyrovnal a už v březnu 2019 se vrátil na světová kolbiště. 
 
Příznivci Global Champions ho mohli vidět v témže roce v Praze během Prague Play Offs. Marcus Ehning s ním závodil v dvoukolové Super Grand Prix a dojel čtvrtý.
 
„Ve věku osmnácti let, po mnoha úspěších v nejvyšších soutěžích, je čas, aby Cornado řekl sbohem sportu. Po deseti letech ve stáji Hof Ehning každý musí uznat, že v zájmu Cornada je nechat ho užívat si odpočinek,“ stojí v oficiálním prohlášení stáje.
 
Foto: Fred Chehu / FEI
Zdroj: FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }