reklama 11B

Uhynula klisna Bianca. Byla královnou naší stáje, říká Steve Guerdat

ikonka

Steve Guerdat přišel před několika dny o jednoho ze svých nejlepších koní. Slibnou kariéru, během níž mohla hnědka Bianca ještě hodně dokázat, ukončila nemoc, kvůli které přestala závodit už v lednu 2021. O pět měsíců později svůj boj prohrála.
27.06.2021 06:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Klisna Albfuehren's Bianca patřila v posledních letech k nejvýraznějším koním světových kolbišť. Spolu se Švýcarem Stevem Guerdatem tvořila silnou dvojici. Během kariéry s ním nasbírala řadu úspěchů v nejtěžších soutěžích.
 
Bianca se narodila v roce 2006. A její hvězdný původ jí předurčoval k TOP parkurovému sportu. Jejím otcem byl Balou du Rouet (Baloubet du Rouet) a matka Coco měla v původu hřebce VDL Cardenta. 
 
V roce 2009 jí v aukci koupila Hannah Mytilineou z Řecka, a o pět let později se hnědka poprvé představila v mezinárodních soutěžích v sedle s britským jezdcem Nicholasem Channing-Williamsem. 
 

Nejlepší léta ve švýcarských barvách

 
Ten pravý talent však začala předvádět až pod Stevem Guerdatem, který patří dlouhodobě k nejlepším jezdcům světa. Společně se zlatým olympijským medailistou z Londýna dokázala vyhrát řadu obtížných soutěží. V sezoně 2017 pomohli týmu k třetí příčce na mistrovství Evropy. Zvítězili v Rolex Grand Prix ve Windsoru 2018 a v Grand Prix La Baule 2019, za Švýcarsko několikrát bodovali čistými výkony v Poháru národů a v roce 2018 získali individuální bronz na Světových jezdeckých hrách v Tryonu. 
 
Majitelka klisny Hannah Roberson Mytilineou k jejich partnerství řekla: „Děkuji mé šťastné hvězdě, že se Bianca našla se Stevem. On jí miluje a rozumí si s ní. Ona potřebovala Steva, aby předvedl, co v ní je.“
 

Ani koním se nevyhýbá rakovina

 
Majitelka i Steve Guerdat, který byl v posledních dvou sezonách světovou jedničkou, s ní měli velké plány. V květnu letošního roku jí bylo patnáct let, a mohla být ještě na vrcholu sil. Jenže to už nezávodila. Poslední start absolvovala v lednu 2021 v Olivě ve Španělsku. Poté jí byl diagnostikován nádor na mozku a její kariéra byla okamžitě přerušena. O pět měsíců později ohlásil Steve, že Bianca uhynula.
 
„Jsem zdrcený, královna naší stáje odešla příliš brzy,“ napsal k jejímu konci jezdec. „Za poslední roky jsi nám toho dala tolik. Je kruté, že nemůžeme ukázat víc, je kruté, že po sobě necháváš obrovskou prázdnotu,“ dodal Steve Guerdat.
 
Foto: FEI 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE