reklama 11B

V Belgii vznikla speciální klinika pro léčbu koní pozitivních na EHV-1

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace pokračuje v denním zpravodajství kolem postupu nákazové situace v souvislosti s herpesvirem EHV-1. Nové tři pozitivní případy hlásí Belgie, kde vznikla také specializovaná klinika s 25 izolačními boxy.
14.03.2021 19:41  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B
 
„Kůň v Belgii, který měl pozitivní test na EHV-1 a po návratu ze španělského Vejeru de la Frontera vykazoval klinické příznaky, se zotavuje dobře,“ informovala Mezinárodní jezdecká federace v neděli 14. března.
 
U velkého počtu koní v Belgii, kteří se zúčastnili Sunshine Tour ve zmíněném Vejeru, byl proveden screening na EHV-1 a u tří koní byly testy pozitivní. Dle informací FEI vykazují mírné klinické příznaky, ale žádné nejsou neurologického charakteru.
 
Skupina belgických veterinářů zřídila specializovanou kliniku s 25 boxy pro izolaci a léčbu koní pozitivních na EHV-1.
 
FEI obdržela v neděli 14. března podrobnou zprávu od španělských organizátorů Sunshine Tour, že koně opouštějí dějiště závodů ve Vejeru de la Frontera správným a biologicky bezpečným způsobem. 
 
„Areál již opustilo 73 koní, požadovaná dokumentace již byla vystavena také u více jak 50 % koní, kteří ještě zůstávají na místě,“ uvedli zástupci FEI v pravidelně aktualizované časové ose průběhu nákazové situace EHV-1, která eviduje den po dni od 20. února. 
 
Zdroj: FEI
Ilustrační foto: Sunshine Tour
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE