reklama 11A

Titul mistra ČR oslavil prací: Zachraňoval jsem pět ježků, říká Votřel

ikonka

Vladimír Votřel přerušil dlouholetou nadvládu Anastasji Vištalové v české paradrezuře. Poprvé v kariéře dosáhl na titul mistra České republiky v této disciplíně handicapovaných jezdců. Z mistrovství však zamířil hned na záchrannou stanici zvířat.
15.09.2020 18:58  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Mnoho času na oslavy vítězství při mistrovství České republiky v paradrezuře Vladimír Votřel neměl. Po návratu z Olomouce rovnou zamířil do své práce na záchranné stanici zvířat, aby pomohl čerstvě narozeným ježkům. „Když jsem se v neděli vrátil ze závodů, tak jsem to hned oslavil prací. Vyzvedával jsem pět malých ježků a vezl jsem je do inkubátoru. Dorazil jsem pak domů až kolem půlnoci,“ prozradil.
 
„Z mistrovského titulu mám samozřejmě obrovskou radost a vnímám to velmi pozitivně. S přáteli jsme to samozřejmě oslavili, odpovídal jsem na množství reakcí lidí, kteří mi pomáhali a podporovali mě. Také jsem obcházel své sponzory, abych jim osobně poděkoval. Je to pro mě nová výzva a vítězství na mistrovství České republiky je pro mě další motivace. S klisnou Lilií jsme si skvěle sedli, je to úžasná kobyla a pro tento sport je úplně ideální,“ pokračuje Vladimír Votřel.
 

PSALI JSME: Vladimír Votřel: Díky za velkou podporu. Jste pro mě všichni motivací

 
Nad Anastasjou Vištalovou v sedle klisny Dominique vyhrál s poměrně malým rozdílem. Po úvodním kole byl až za ní, ale v druhém kole si výrazně polepšil. V poslední části mistrovského závodu šlo o každou tisícinu procenta a jakákoliv větší chyba mohla změnit pořadí. Nakonec zvítězil s průměrným hodnocením 69,106 %, zatímco dosud jediná česká paralympionička v drezuře Anastasja Vištalová dokončila s 68,687 %. Bronzová medaile patřila Kateřině Lesové se Salvatorem, jejíž konečné skóre bylo 66,851 %. V mistrovské soutěži nezařazených vyhrála Tereza Dubcová s Mon Aer před Kamilem VIčarem na Esprit FFH a Jiřím Giogasem v sedle Stelly Nera.
 
Republikový šampionát však sezonu 2020 pro paradrezurní jezdce definitivně neuzavřel. Vladimír Votřel společně s dalšími sportovci by se rád zúčastnil ještě začátkem října závodů v Hradištku u Sadské, a i poté by se rád udržoval v kondici, aby byl co nejlépe připraven na sezonu 2021. „Uvidíme, jaké budou možnosti kvůli koronaviru Covid-19. Každopádně přes zimu plánuji, pokud to počasí dovolí, že budu mít jednou týdně udržující trénink a jako každý rok chci také chodit do posilovny a na rehabilitace,“ dodává novopečený mistr České republiky v paradrezuře.
 
Foto archiv Vladimíra Votřela



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE