reklama 11B

Anastasja Vištalová: Získali jsme kvótu na hry do Tokia. Jsem nadšená

ikonka

Česká paradrezurní reprezentantka Anastasja Vištalová skoro ztrácela naději, že by mohla opět startovat na paralympijských hrách. V rámci přerozdělení kvót získala Česká republika jedno místo v paradrezuře, které by měla získat právě Vištalová.
23.03.2020 18:57  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12B
 
Kromě českého parkurového týmu a dvou jednotlivců ve všestrannosti by do Tokia mohla odcestovat i paradrezurní reprezentantka Anastasja Vištalová, která startovala na paralympijských hrách již před čtyřmi lety v Riu. V rámci původního přidělování kvót dle kvalifikačního žebříčku tentokrát skončila těsně pod čarou, ale nakonec se na ní sportovní štěstí přece jenom usmálo, jelikož při jejich přerozdělení se na ní místo dostalo.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Anastasja Vištalová: Alfou i omegou paradrezury je velmi empatický kůň

 
„Dnes mě paní Renata Habásková informovala, že na Českou jezdeckou federaci dorazila od Mezinárodní jezdecké federace informace o přidělení kvóty. Dozvěděla se to prý od člena Výkonného výboru ČJF Bohumila Rejnka. Mám z toho ohromnou radost, že se to povedlo,“ říká Anastasja Vištalová.
 
„Ještě v polovině loňského roku jsem doufala, že se mi podaří účast vybojovat v rámci kvalifikačního žebříčku, ale později bylo vypsáno ještě na začátek roku 2020 několik závodů, které výrazně zamíchaly pořadím a já tedy nakonec zůstala pod čarou. – Říkala jsem si, že zkusíme vše. Doufali jsme, že by mohlo dojít k ještě k přerozdělení kvót, ale zároveň jsme požádali Český paralympijský výbor o přidělení divoké karty. Až po jeho schválení mohla žádost putovat na FEI a s napětím jsme čekali na její rozhodnutí. Byly to velké nervy, zda se to povede, ale dobře to dopadlo a pozici jsme získali v rámci přerozdělení kvót. Jsem moc ráda, že budu moci opět reprezentovat Českou republiku na této vrcholné sportovní události,“ raduje se Vištalová. 
 

PODCAST EQUITV: Vištalová: Nemohu chtít od rodičů stále víc peněz. Chci být soběstačná

 
Česká paradrezurní jezdkyně však druhým dechem zmiňuje obavy z toho, jaký osud čeká letošní olympijské, resp. paralympijské hry v Tokiu s ohledem na pandemii koronaviru Covid-19. „Aktuální situace není vůbec příznivá. Sama jsem již dva týdny neseděla na koni, neboť v rámci výjimky týkající se volného pohybu osob je možné koně pouze opohybovat, ale v případě paradrezurních jezdců je toto na trenérovi. Asi těžko si opatření vlády mohu vysvětlovat tak, že bych mohla sama jezdit a trénovat, jelikož nejsem profesionální sportovec. Proto čekám na chvíli, až mi bude alespoň jednou týdně umožněno sednout na koně. – Bedlivě sleduji zprávy, podle nichž pořadatelé stále věří, že se hry uskuteční v plánovaném termínu, i když nyní již připouští i možnost jejich odložení. Já bych osobně preferovala posun na konec letošního roku, už kvůli tomu, aby nebyl narušen klasický čtyřletý cyklus. Pro nás jezdce to je lepší i z hlediska klimatických podmínek, které by mohly být v tomto období příznivější,“ dodává Anastasja Vištalová.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE