reklama 11D

Cesta za snem Vladimíra Votřela se blíží. Na účet mu přišlo 109.392 Kč

ikonka

V neděli v 7.00 hodin odjíždí z Podolanky u Prahy česká paradrezurní ekipa na 900 kilometrů dlouhou cestu do nizozemského Rotterdamu, kde se příští týden koná mistrovství Evropy. Vladimírovi Votřelovi se tím splní sen, k němuž mu pomohla i veřejnost.
16.08.2019 12:16  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12D
 
Českou republiku budou na paradrezurním mistrovství Evropy 2019 v nizozemském Rotterdamu reprezentovat Anastasja Vištalová a Vladimír Votřel. Ten si tak splní svůj velký sen, kvůli němuž si dokonce vzal bankovní půjčku. 
 
Jezdecká veřejnost se mu nakonec složila téměř na celé náklady spojené nejen s účastí na evropském šampionátu, ale také na kvalifikačních závodech ve Stadl Pauře, které ho vyšly 45.000 Kč. Rozpočet na mistrovství Evropy je kolem 72.000 Kč, což znamená, že celková částka spojená s tímto „sportovním snem“ je zhruba 117.000 Kč. Na transparentní účet přitom do 16. srpna dorazilo 109.392 Kč, přičemž jen za poslední dva týdny od publikace rozhovoru s Vladimírem Votřelem na webu Jezdci.cz to je skoro 85.000 Kč. 
 
„Je to úžasné, moc to Vláďovi přeju. Díky takto obrovské podpoře si bude moci dovolit určitě i nějaký další výjezd na mezinárodní závody. Moc všem děkujeme, vůbec jsem nečekala takový ohlas. Vláďa je ale moc milej a sympatickej a lidi to ocenili,“ říká předsedkyně drezurní komise a šéfka paradrezurní výpravy na mistrovství Evropy Renata Habásková. 
 

PSALI JSME: Vladimír Votřel: Díky za velkou podporu. Jste pro mě všichni motivací

 
Paradrezurní ekipa odjíždí společně jedním kamionem z Podolanky u Prahy, kde má koně ustájeného Anastasja Vištalová, v neděli v 7.00 hodin ráno. „Kůň Vladimíra Votřela k nám přijede již v sobotu. Jezdci pojedou oba ze svých domovů samostatně osobním automobilem a dojet by nás měli někde v okolí Drážďan, odkud bychom již měli pokračovat společně,“ popisuje Renata Habásková. „V neděli večer bychom měli být na místě a v pondělí by měla být možnost provést koně na ruce po závodním obdélníku. V úterý je na programu veterinární prohlídka a trénink. Ve středu se již koná individuální test,“ pokračuje. 
 
A právě středa bude možná jediným dnem, kdy se čeští jezdci představí v závodní aréně – pokud se některému z nich nepodaří probojovat mezi osm nejlepších jednotlivců postupujících do volné sestavy na hudbu. Týmový test totiž mohou jet pouze jezdci startující v soutěži družstev. „Tento systém je bohužel dost nevyhovující, neboť většina jezdců startujících v soutěži jednotlivců v podstatě jede takovou dálku jen kvůli pěti minutám v soutěžním obdélníku. I proto doufáme, že se to do budoucna opět změní a pro postup do finálové části šampionátu by se počítal průměr ze dvou úloh,“ doufá Renata Habásková. Ta zároveň věří, že nějaká šance na postup mezi osmičku nejlepších tu přece jen je. „Když by Nasťa zajela svoji nejlepší úlohu, tak jak to již dokázala, tak si myslím, že by se to mohlo podařit. Nesmí však přijít žádná chyba, na mistrovství Evropy se nic neodpouští.“ 
 
Českou republiku bude ještě reprezentovat v drezuře Libuše Mencke. Ta do dějiště šampionátu vyráží již v sobotu, neboť drezurní koně mají veterinární kontrolu již v neděli. Z parkurových jezdců do Rotterdamu nakonec nikdo nejede, což s sebou přináší jednu komplikaci. Nebude tam totiž v návaznosti na tuto skutečnost ani český veterinář.
 
Veškeré informace o mistrovství Evropy najdete na adrese www.rotterdam2019.com
 
Foto archiv Vladimíra Votřela




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE