reklama 11D

FEI zavedla nový systém výpočtu světového žebříčku během nynější krize

ikonka

V důsledku omezení cílených na minimalizaci dopadu šíření koronaviru zavádí FEI nový způsob výpočtu světových žebříčků s platností od 1. dubna do okamžiku návratu do normálu. Aplikován bude v disciplínách, kde se započítává uplynulých dvanáct měsíců.
02.04.2020 20:24  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Mezinárodní jezdecká federace představila na svých webových stránkách nový systém výpočtu světového žebříčku během probíhající koronavirové krize. Platit bude od 1. dubna až do doby, kdy bude obnoven sportovní kalendář do standardní formy. Pravidlo se týká všech disciplín, které do celkového výsledku započítávají vždy posledních dvanáct měsíců.
 
Od 1. dubna bude tedy platit, že započítávaná perioda bude v průběhu celosvětových omezení prodloužena vždy o měsíc a bude se prodlužovat v závislosti na délce trvání krizové situace. Body získané během akcí konaných v průběhu koronavirové krize budou započítány a maximální počet započtených výsledků je pro každého sportovce třicet ve skocích, osm v drezuře a šest ve všestrannosti a paradrezuře.
 
Konkrétně tedy:
 
  • pořadí stanovené po 29. únoru 2020 zůstává nezměneno - započteny jsou výsledky od 1. března 2019 do 29. února 2020
  • pořadí stanovené po 31. březnu 2020 zahrnuje body platné po dobu 13 měsíců - započteny jsou výsledky od 1. března 2019 do 31. března 2020
  • pořadí stanovené po 30. dubnu 2020 zahrnuje body platné po dobu 14 měsíců - započteny jsou výsledky od 1. března 2019 do 30. dubna 2020
  • pořadí stanovené po 31. květnu 2020 zahrnuje body platné po dobu 15 měsíců - započteny jsou výsledky od 1. března 2019 do 31. května 2020
  • a tak dále až do návratu ke standardnímu režimu
 
Pro žebříčky spřežení, vytrvalosti, voltiže a reiningu platí pevné rozhodné období, například kalendářní rok, ty proto zůstávají nedotčeny. Změna pro spřežení, kde se bude započítávat vždy uplynulých dvanáct měsíců, vstoupí v platnost až 1. ledna 2021.
 
Foto archiv FEI
 
Zdroj tisková zpráva FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE