reklama 11A

Postup do freestylu na ME unikl Anastasje Vištalové jen o tři místa

ikonka

Ve středu 21. srpna se na evropském šampionátu v Rotterdamu zapojili do hry také čeští paradrezurní reprezentanti. Jak Anastasja Vištalová, tak Vladimír Votřel závodili v Gradu I a první jmenované jezdkyni jen o kousek utekl postup do freestylu.
21.08.2019 15:56  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

V nizozemském Rotterdamu se od 19. do 25. srpna koná mistrovství Evropy ve skákání, drezuře a paradrezuře. Skokani z České republiky tentokrát na akci nejsou, v drezuře a paradrezuře své zastoupení Česko má.
 
Paradrezurní jezdci měli na programu úvodní úlohu pro jednotlivce ve středu 21. srpna. V českých barvách nastoupila do Gradu I Anastasja Vištalová a Vladimír Votřel. Zatímco pro druhého uvedeného jezdce je Rotterdam premiérou na evropské úrovni, Anastasja Vištalová je zkušenou reprezentantkou, a to v úloze potvrdila. 
 
Její známka za výkon v sedle Dominique měla hodnotu 68,536 %. Něco málo přes jednu desetinu procenta jí dělilo od umístění v TOP10, a co je ještě mrzutější, postup do freestylu jí utekl jen o tři místa. Do volných jízd totiž postupuje jen osm nejlepších jezdců.
 
Vladimír Votřel sedlal Rokose a s 57,679 % dokončil na sedmnácté příčce. Tím bohužel pro naše jezdce účast na kontinentálním mistrovství končí. Týmová úloha je otevřená pouze pro členy družstev a do freestylu postoupilo osm dvojic. 
 
Nejlepší výkon podala norská dvojice Jens-Lasse Dokkan a Aladdin se známkou přes 75 %. 
 

Výsledky z ME v Rotterdamu najdete ZDE





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE