reklama 11B

Drezurní MČR přiděleno do Olomouce. Na Moravu se vrátí po třech letech

ikonka

„Díky kladným ohlasům jezdců na letošní drezurní závody jsme požádali o mistrovství ČR pro rok 2020,“ říká ředitelka areálu ESC v Olomouci. A uspěli. Drezurní a paradrezurní mistrovství se tak po třech letech vrátí na Moravu.
25.09.2019 07:45  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

Equine Sport Center Olomouc zažádalo o pořádání MČR v drezuře a paradrezuře 2020, a bylo mu přiděleno. Mistrovství se tedy po třech letech vrátí opět na Moravu a bude probíhat ve dnech 8. – 12. července 2020 na olomouckém kolbišti. Naposled se o medaile na moravském obdélníku závodilo v roce 2017, a to v Brně na Panské líše. 
 
„K žádosti o pořádání mistrovství jsme přistoupili díky četným kladným ohlasům jezdců na drezurní závody, které jsme v Equine Sport Centru pořádali v letošní sezoně,“ upřesnila ředitelka areálu Michaela Smrčková. 
 
Poslední drezurní mítink letošní sezóny se tam konal 21. - 22. září. Startovní listiny byly zcela plné již několik dní před uzavřením přihlášek a pořadatel evidoval celou řadu náhradníků pro případ, že se nějaké místečko uvolní. 
 
V nejvyšší soutěži obou dnů, tedy v IM-1, zvítězila Ing. Hana Vojáčková s Don Air. Na paty ji vždy sahala Mgr. Barbora Leiterová s Fabregasem, jež brala druhé místo. V sobotní IM-1 byla na třetí příčce Michaela Schwarzová s Picadorou, v nedělní IM-1 třetí příčku obsadila Alexandra Hanáčková s Well Done 5.
 
„Původně jsme chtěli vypsat na neděli jako nejvyšší soutěž IM-A, ale bohužel se mi nepovedl složit rozhodcovský sbor s požadovanou kvalifikací na rozhodování TT úlohy. I přesto byl celý víkend parádní. Vyšlo krásné počasí a závody měly skvělou atmosféru,“ popsala akci Michaela Smrčková.
 
Foto: ESC Olomouc




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE