reklama 11A

Anastasja Vištalová: Pondělní zahájení ME byla hlavně projížďka loďkou

ikonka

Pondělní podvečer byl v nizozemském Rotterdamu ve znamení zahajovacího ceremoniálu mistrovství Evropy v drezuře, v paradrezuře a ve skocích. „Zahájení bylo zvláštní. Lodičkou nás přepravili asi 250 metrů k pódiu,“ popisuje Anastasja Vištalová.
20.08.2019 09:11  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Zatímco první polovina účastníků mistrovství Evropy v drezuře má již první start za sebou a druhá startuje během úterka, paradrezurní jezdci si v pondělí pouze užili v Rotterdamu zahajovací ceremoniál a těší se na úterní trénink. 
 
„V pondělí to bylo trochu hektické. Vyjížděli jsme v neděli ráno hlavně kvůli tomu, že pořadatelé plánovali na první den nového týdne možnost provedení koní na ruce v závodním obdélníku. Jenže pak si uvědomili, že vymezené dvě hodiny času pro více jak čtyřicet koní nestačí, a tak to zrušili. Měli jsme tedy spíše takový informační den, abychom se zde zorientovali. Musím říci, že to všude máme poměrně daleko a shuttle bus staví jen na kraji velkého parku, kde se vše odehrává. Tak jsme trošičku bloudili, než jsme zjistili, co kde je,“ popisuje Anastasja Vištalová. 
 

PSALI JSME: Libuše Mencke je po prvním dni na ME dvaadvacátá. Má téměř 68 procent

 
„Dominique byla pod sedlem jen s Míšou Habáskovou a podvečer jsme se všichni zúčastnili slavnostního zahájení. To bylo poměrně zvláštní. Lodičkou nás přepravili asi 250 metrů k pódiu, kde jsme vystoupili, každého se zeptali na dojmy ze šampionátu a šli jsme dál. Pak oficiální zástupci města, pořadatelů a Mezinárodní jezdecké federace oznámili známou větu, že mistrovství je považováno za zahájené a tím to v podstatě skončilo. V porovnání s mistrovstvím Evropy v Göteborgu či Světovými jezdeckými hrami v Tryonu mi zdejší organizace zatím připadá slabší,“ dodává česká paradrezurní jezdkyně, která má s účastí na evropských a světových šampionátech již poměrně velké zkušenosti. 
 

Startovní a výsledkové listiny najdete POD TÍMTO ODKAZEM

 

Oficiální stránky akce jsou na adrese www.rotterdam2019.com
 
Foto archiv české ekipy




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE