reklama 11D

Tereza Svobodová: Můj Maryland se od ostatních koní liší opravdu vším

ikonka

Sedmnáctiletý oldenburský valach Maryland byl jedním z prvních velkých koní juniorky Terezy Svobodové, od roku 2015 je jí sportovním partnerem dodnes. "Zatím jsem nepotkala koně, kterému bych věřila tak moc, jako věřím právě jemu," říká o něm Tereza.
10.08.2020 06:35  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Tereza Svobodová je jednou z českých talentovaných juniorek, která je pravidelnou účastnicí Czech Junior Cupu při ČSP či mistrovství České republiky. Letos se poprvé chystá startovat v kategorii U25. V našem pravidelném rubrikovém rozhovoru prozradila, proč je jejím životním koněm právě Maryland.
 
Kterého z koní vaší dosavadní kariéry byste označila za nezapomenutelného?
 
Mezi mé dosavadní nezapomenutelné koně patří určitě ponička Delmora, ale také Maryland, o kterém bych chtěla dnes mluvit.
 
Odkud pochází a jaké byly vaše společné začátky?
 
Marylanda jsme koupili jako jednoho z mých prvních velkých koní v roce 2015 od Andrey Halíkové. S Meroušem, tak mu říkáme, jsme si už od úplného začátku neskutečně sedli. Zatím jsem nepotkala koně, kterému bych věřila tak moc, jako věřím právě jemu. V parkuru jsme opravdu skvělí parťáci.
 

ČTĚTE TAKÉ: Aneta Havlíčková: Fieneke jsme koupili jen do počtu a chtěli ji prodat

 

Čím je pro vás speciální právě on?
 
Miluje svůj výběh, jídlo, spánek a občas si i rád skočí. Doma je to lenoch, nemá rád práci na jízdárně. Ale v parkuru pro mě udělá cokoliv. Je to mazel, který má rád, když se mu někdo hodně věnuje a vyžaduje neustálou pozornost. On je opravdu moje srdcová záležitost. Od ostatních koní se liší opravdu vším. Maryland je pro mě prostě jen jeden. 
 
Kterých společných úspěchů si nejvíce vážíte?
 
S Meroušem mám nespočet úspěchů, hlavně v rámci Czech Junior Cupu. To už je taková naše společná soutěž. Letos je mu 17 let, a tak si každého úspěchů s ním vážím víc a víc. Upřímně - někdy jsem více dojatá, když vyhraju Czech Junior Cup s Marylandem, než když se umístím při parkurech s větší obtížností.
 
Mezi mé oblíbené úspěchy patří určitě první vyhraný Czech Junior Cup v roce 2016 v Kolíně, pak také první místo v dětské Grand Prix při CSI v Linzi v roce 2017 nebo moje první mistrovství České republiky na velkých koních v roce 2016 v Olomouci, kde jsme se stali vícemistry v dětech.
 
Jaké jsou vaše plány pro zbytek letošní sezony?
 
V plánu máme ještě letos finále Českého skokového poháru v Hořovicích a je možné, že budeme uvažovat o ukončení jeho sportovní kariéry, ale jak ho znám, tak on si řekne, zda už chce jít do důchodu.
 
Foto archiv Terezy Svobodové



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE