reklama 11B

Strhující závěr olympijské všestrannosti. Vítězkou je Julia Krajewski

ikonka

Julia Krajewski je olympijskou šampionkou ve všestrannosti. Na zlato zaútočila již v kvalifikaci jednotlivců, kdy dojela čistě, zatímco dosavadní lídr a světová jednička Oliver Townend chyboval. Penalizován byl i ve finále a zůstal tak bez medaile.
02.08.2021 15:10  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Britský jezdec Oliver Townend na Ballaghmor Class sice vedl po druhé části olympijské soutěže ve všestrannosti, ale v kvalifikační části pro jednotlivce jednou chyboval a ve finále připsal další penalizaci 4,8 body. Celkových 32,4 bodů jej zařadilo až na páté místo za domácího Kazumu Tomoto s Vinci de la Vigne, jenž se blýskl především ve finálové části, v níž obdržel jen 0,4 bodu za překročený čas.
 
Strhující souboj o medaile proběhl mezi Australanem Andew Hoyem s Vassily de Lasso, Britem Tomem McEwenem s Toledo de Kerser a Němkou Julií Krajewski s Amande de B´Neville. Hoy předvedl po čistém krosu i dva bezchybné parkury, ale s penalizací 29,6 bodů musel čekat, jak na jeho výzvu odpoví jeho soupeři.
 

Nepřehlédněte: Británie má olympijské zlato ve všestrannosti. Stříbro pro Austrálii

 
Tom McEwen taktéž ani jednou nechyboval, a i když zapisoval čtyři desetiny bodu za čas, tak mu to o fous stačilo na průběžné vedení s 29,3 body. 
 
Vše měla ve svých rukou Julia Krajewski. S 25,6 body věděla, že nesmí chybovat, protože jinak o prvenství přijde. Nakonec udržela nervy i Amande na uzdě, resp. uzdečce a dokončila jen s drobnou penalizací 0,4 bodu, což pro ni znamenalo vítězství. Připomeňme, že český reprezentant Miloslav Příhoda s Ferreolusem Lat skončil třiatřicátý, jeho reprezentační kolega Miroslav Trunda třicátý devátý. Oba olympijští debutanti si tak zajisté zaslouží velký respekt. Jejich výkonům se věnujeme v samostatném článku a připravujeme ještě jejich závěrečné ohlasy. 
 
Foto: FEI / Christophe Taniére a Libby Law Photography
Zdroj: oficiální fotobanka FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE