reklama 11B

Skvělý parkur Příhody a Ferreoluse v závěru olympijské všestrannosti

ikonka

Velmi kvalitní výkon předvedl v závěrečném parkuru při olympijských hrách v Tokiu český reprezentant Miloslav Příhoda s valachem Ferreolusem. Inkasoval pouze čtyři trestné body za jednu chybu v kombinaci a ve výsledkové listině si určitě polepší.
02.08.2021 10:35  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12A

 
Jako první nastupoval z českých reprezentantů ve všestrannosti do závěrečného parkuru při olympijských hrách v Tokiu Miroslav Trunda s klisnou Shutterflyke. I když měli několik lehkých kontaktů s horními bariérami, chyby přišly pouze v kombinacích.
 
Čtyři trestné body nejprve inkasoval v trojkombinaci na skoku 5B a následně ještě dalších osm ve dvojskoku 9A a 9B. V součtu s penalizací za lehké překročení času si připsal Trunda 13,6 bodů a celkem jich má 101,7. 
 

Psali jsme: Čeští koně v Tokiu prošli inspekcí před parkurem všestrannosti hladce

 
Jen o pár minut poté odstartoval i Miloslav Příhoda s valachem Ferreolusem Lat. Tento jezdec plně využil bohaté parkurové zkušenosti a potvrdil i to, že jeho Ferda jen velmi málo na parkurech chybuje. 
 
Všichni již doufali, že by z toho mohl být bezchybný výkon, ale nakonec se ani on jedné chybě nevyhnul, a to na skoku 9A. Čtyři trestné body je však zatím jeden z nejlepších výkonů ve skokové zkoušce této soutěže. Čistou jízdu jsme ani více jak půl hodiny po začátku soutěže neviděli, později jsme se však několika dočkali. O rozuzlení týmového klání se dočtete v samostatném článku.
 
Miloslav Příhoda s Ferreolusem nakonec skončil na 33. místě, Miroslavu Trundovi v sedle Shutterflyke patří konečná 39. příčka. 
 
Foto: Tomáš Holcbecher / časopis Jezdectví
Zdroj: časopis Jezdectví



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE