reklama 11D

Od září jsou na akcích FEI nutné roušky při dekorování i rozhovorech

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace zavádí od 1. září 2020 nová opatření proti šíření koronaviru Covid-19. Roušky jsou povinné např. při dekorování nebo během rozhovorů pro média. Týká se to všech mezinárodních mítinků, tzn. i těch v České republice.
31.08.2020 19:01  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
V rámci zpřísnění opatření proti šíření nákazy Covid-19 Mezinárodní jezdecká federace např. doporučuje též vytvoření jednosměrného vchodu a východu z kolbiště. Účastníci by též měli minimalizovat osobní kontakt a zdržovat se např. potřesení rukou, polibků apod.
 
Pokrývky obličeje budou muset od září používat všichni účastníci dekorování, s výjimkou sportovců na koni, event. v kočáru (netýká se přísedících). Pokud však předávání cen neprobíhá koňmo, musí všichni sportovci obličejové masky nosit. 
 
V případě vyhlášení týmových soutěží, neměly by být členové všech tří družstev najednou na stupních vítězů, ale každý z týmů by se po obdržení cen měl opět vzdálit. Pokud jde o jednotlivce, tak ti na stupních mohou být současně, ale měli by dodržovat maximální vzdálenost od sebe. Neměli by pak společně pózovat pro fotografy na nejvyšším stupni, jak tomu mnohdy bývá.
 
Novináři musí mít během závodů dostatečné množství dezinfekce a roušek. Rozhovory s médii by měly probíhat, pokud možno ve venkovních prostorách, příp. alespoň ve velkých místnostech. Při pořizování audio či video rozhovorů je nutné mít buď samostatné mikrofony, nebo mikrofon na tyči. Mikrofony by pak měly být po každém rozhovoru dezinfikovány. Zástupci médií musí nosit při rozhovorech obličejové masky a měli by mít jejich zásobu i pro případné poskytnutí roušky dotazovaným.
 
Podrobnosti najdete v dokumentu Mezinárodní jezdecké federace POD TÍMTO ODKAZEM



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE