reklama 11D

Finále Nations Cupu je další vrcholnou akcí, jež padla za oběť covidu

ikonka

Na jaře letošního roku oznámila Mezinárodní jezdecká federace FEI, že v důsledku opatření proti pandemii musí výrazně pozměnit průběh skokového Poháru národů. Kvalifikační kola byla zrušena, finále se konat mělo. Ani to už ovšem neplatí.
06.08.2020 20:09  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Ve čtvrtek 6. srpna vydala Mezinárodní jezdecká federace FEI tiskovou zprávu, v níž oznámila, že finále seriálu Nations Cup v parkurovém skákání, které měla hostit Barcelona ve dnech 2. – 4. října, bylo zrušeno. Ačkoliv opatření proti covidu rozmetala systém základních kol, FEI doufala, že alespoň finále se povede uspořádat.
 
Zvažovali jsme všechny scénáře včetně toho, že by se finále jelo bez diváků. Jenže situace v Katalánsku v kombinaci s problémy, které nyní přináší cestování přes hranice, nese příliš mnoho rizik. Když jsme v dubnu oznamovali změny v sérii, doufali jsme, že přestože padla za oběť koronaviru, alespoň finále zůstane zachováno“, řekl prezident FEI Ingmar de Vos.
 
Původní plán byl takový, že by se finále v říjnu účastnilo dvaadvacet týmů. Deset míst by měla Evropa, tři severní Amerika, dvě jižní Amerika, dvě střední východ, dvě východní Asie a Austrálie, jedno družstvo by dorazilo z Afriky a Eurasie a účast by měla jistou též pořádající země. Nic z toho však už neplatí. 
 
Zdroj: tisková zpráva FEI 
 
Ilustrační foto: archiv FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE