reklama 11C

Eva Samková: Caballinus potřebuje pomoc, aby dál mohl s koňmi pomáhat

ikonka

Vedle sbírky České hiporehabilitační společnosti „Nenechte zkracovat hiporehabilitační stáje“ probíhá prostřednictvím Darujme.cz také sbírka „Pomozte Caballinu v rouškové krizi“, kterou podpořila i Eva Samková. „Caballinus znám již deset let,“ říká.
25.04.2020 13:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Jak jsme vás již informovali, mezi organizace ohrožené současnou krizí kolem pandemie Covid-19 patří i hiporehabilitační střediska sdružená pod Českou hiporehabilitační společností. Ta se před nedávnem rozhodla založit dárcovskou sbírku na jejich podporu. Za necelé tři týdny se podařilo vybrat od šedesáti dárců téměř čtyřicet tisíc korun.
 
O poznání lépe je na tom spolek Caballinus. Ten svoji sbírku na Darujme.cz založil o týden později, konkrétně 13. dubna, a již má od více jak sto čtyřiceti dárců takřka sto padesát tisíc korun. Aktuálním cílem je přitom vybrat ještě o šedesát tisíc více. „V současné situaci bychom potřebovali zajistit tříměsíční náklady na koně, což je 210.000 Kč,“ uvádí zástupci spolku. 
 
Spolek Caballinus už dlouhá léta pomáhá především dětem, ale i dospělým klientům, s různými zdravotními diagnózami či specifickými potřebami. Pomáhá jim pomocí hiporehabilitačních metod co nejvíce rozvíjet své schopnosti a dovednosti. „To teď bohužel nemůžeme plnit tak, jak bychom si představovali nejen my, ale i rodiny našich malých klientů. Kvůli nastalé krizové situaci cítíme nyní nejistotu, zda budeme schopni i nadále pokračovat v naší práci. Nechtěli bychom se uchýlit ke zvyšování ceny pro naše klienty, kteří mají starostí už tak mnoho. Chtěli bychom zachovat naše služby v kvalitativním standardu, na jaký jsou naši klienti zvyklí. Prosíme pojďte nás podpořit, abychom mohli pomáhat dál,“ vyzývají zástupci spolku Caballinus.
 

PSALI JSME: Hiporehabilitační střediska prosí o pomoc. ČHS založila sbírku

 
„Ocitli jsme se v situaci, která není lehká pro nikoho z nás. Ani my, v naší neziskové organizaci Caballinus, kde se již jedenáct let snažíme prostřednictvím koní pomáhat dětem se specifickými potřebami, na tom nejsme jinak. Jsme v nejistotě. Nemůžeme pracovat. Nemůžeme pomáhat. Naši koně tu jsou ale stále, potřebují nás, nás všechny – potřebují péči takovou jako dosud. Pro ně se nic nemění. Bohužel se nemění ani náklady na ně. Pro udržení chodu a budoucí činnosti spolku musíme zajistit financování nákladů na několik nejbližších měsíců,“ říká Tereza Honců ze spolku Caballinus.
 
„Já už znám Caballinus deset let, spolupracuji s nimi, pomáhám jim, a teď potřebují pomoc oni, protože ta jejich práce, kterou teď nemohou dělat, je úžasná – navracejí děti do života. Já vím, jak ta fyzioterapie pomáhá, protože já jí také využívám a v dnešní době, kdy nemůžete dělat svoji práci, tak ty koně nemůžete postavit do rohu, jako snowboard. Koně potřebují nažrat, a to něco stojí. Takže teď Caballinus potřebuje pomoc od nás, aby dál mohl pomáhat dětem a rodinám,“ dodává v propagačním videu olympionička Eva Samková. 
 
Repro foto YouTube, zdroj: Caballinus



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE