reklama 11D

Sportovci z EU už mohou na závody do ČR přijet. Limit je však 72 hodin

ikonka

Jezdecké akce s mezinárodní účastí jsou již od 11. května možnou realitou. Právě od tohoto dne totiž platí výjimka pro EU občany za účelem výkonu ekonomické činnosti do 72 hodin. Do toho spadá i nepravidelný výkon profesionální sportovní činnosti.
11.05.2020 18:52  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Od 11. května již profesionální sportovci z Evropské unie mohou dorazit na závody do České republiky. Nově totiž platí výjimka pro EU občany za účelem výkonu ekonomické činnosti do 72 hodin. 
 
Mezi takové aktivity patří dle informací uvedených na stránkách Ministerstva vnitra ČR nárazový / nepravidelný výkon profesionální sportovní nebo umělecké činnosti. Občané Evropské unie však musí prokázat účel výkonu zmíněné činnosti, což např. může být pozvánka na závody. 
 
Národní jezdecké mítinky by tak teoreticky již mohly být okořeněny účastí zahraničních ekip. Pro plnohodnotné mezinárodní akce však je třídenní limit pobytu příliš krátký, neboť takové závody zpravidla trvají čtyři či více dnů (vč. úvodního dne spojeného s veterinární přejímkou koní). 
 

PSALI JSME: Jezdecké závody už od 11. května. Akce jsou omezeny účastí do 100 osob

 
Ostatně, je třeba připomenout, že v tuto chvíli Česká jezdecká federace nepovoluje vícedenní akce a lze předpokládat, že se tak nejdříve stane po 25. květnu, kdy se očekává v případě příznivého vývoje kolem šíření nákazy Covid-19 další uvolňování vládních restrikcí.
 
V rámci platné výjimky musí uvedené osoby při vstupu na území České republiky předložit také lékařské potvrzení o absolvování testu PCR (vzor ke stažení na webových stránkách Ministerstva vnitra ČR) – jinak jim nelze vstup na území ČR umožnit. Nutno ještě dodat, že jako na občany EU se pohlíží i na občany Švýcarska, Lichtenštejnska, Norska, Islandu a Velké Británie.
 
Zdroj: www.mvcr.cz



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE