reklama 11B

Jelikož FEI prodloužila uzávěru, tak v pátek vyrazíme domů, říká Zvára

ikonka

Pobyt ve španělském Vejeru de la Frontera se blíží ke konci i poslednímu českému jezdci, který ještě v zůstal v dějišti Sunshine Tour. „Jelikož FEI prodloužila uzávěru jezdeckých závodů, tak v pátek vyrazíme domů,“ prozradil Ondřej Zvára.
16.03.2021 12:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Parkurový reprezentant Ondřej Zvára chtěl ve Vejeru de la Frontera zůstat trénovat i v druhé polovině března. Pořadatelé dokonce po zrušení Sunshine Tour plánovali pro jezdce a koně, kteří v dějišti závodů zůstali, připravit alespoň tréninkové soutěže, ale i od nich nakonec bylo upuštěno. 
 
Pokud by přerušení jezdeckých závodů ze strany Mezinárodní jezdecké federace (FEI) končilo v původně avizovaném termínu, tj. 28. března, tak by Zvára se svými koňmi ve Španělsku setrval a poté pokračoval na další závody. 
 
„Doufal jsem, že bych si tady s koňmi absolvoval povinnou karanténu a odtud vyrazil třeba do italského Arezza. Jelikož však FEI prodloužila uzávěru jezdeckých závodů do 11. dubna, tak v pátek vyrazíme domů,“ prozradil svůj aktuální záměr Ondřej Zvára. 
 

PSALI JSME: Žádný kůň ve Vejeru herpes nemá. Já se domů zatím nehrnu, říká Zvára

 
„Zatím to vychází tak, že bychom si doma udělali karanténu, která by měla skončit ještě před koncem uzávěry, a pak bychom vyrazili na nějaké závody. Před CSI v Praze tam jsou ještě dva týdny a počítám s tím, že pokud vše klapne, tak bych byl oba víkendy na závodech. Variant je více: Lanaken, Arezzo, Linz… – Bude samozřejmě záležet na tom, jak se vše bude dál vyvíjet,“ pokračuje člen českého parkurového A-kádru.
 
Zbývající dny ve Vejeru de la Frontera samozřejmě chce plně využít k dalšímu tréninku. „V pátek bychom měli vyrazit až na večer. S koňmi do té doby budeme dál pracovat. Trénujeme, skáčeme s nimi a snažíme se je udržet v co nejlepší formě,“ přibližuje Ondřej svůj aktuální program. 
 
Dle slov českého jezdce momentálně v areálu zůstaly necelé dvě stovky koní a jak připomněl, žádný z nich nevykazuje příznaky, ani nebyl pozitivně testován na EHV-1: „Doslechl jsem se navíc, že někteří lidé kriticky komentovali skutečnost, že zde s koňmi dál zůstáváme, jelikož si patrně nepřečetli pozorně informace o nakažených koních, kteří sice závodili ve Vejeru, ale pozitivní testy měli až několik dní po návratu do svých domovských stájí. Nakazit se přitom nemuseli v dějišti závodů, ale třeba při nějaké zastávce po cestě,“ upozorňuje Zvára. „Pokud mám správné informace, tak přímo tady žádní koně pozitivní na EHV-1 skutečně nebyly a nejsou. Určitě nemám důvod informace prezentovat jinak, než jaká je realita,“ dodává.
 
Foto: se svolením Ondřeje Zváry



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE