reklama 11B

FEI zablokovala i drezurní koně z Dauhá. Nový případ EHV-1 v Rakousku

ikonka

Také drezurní a paradrezurní koně, kteří nedávno startovali v Dauhá, zablokovala FEI v databázi do doby, než budou mít negativní PCR test. Současně byl v Rakousku zaznamenán nový případ EHV-1 u koně, který se vrátil z CSI v italském Gorla Minore.
15.03.2021 22:43  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Mezinárodní jezdecká federace (FEI) informovala v pondělí 15. března, že po potvrzení dvou pozitivních testů na EHV-1 u parkurových koních, kteří se zúčastnili mezinárodních závodů v katarském Dauhá (jeden v Belgii a jeden ve Francii), bylo v databázi zablokováno všech 19 drezurních a 17 paradrezurních koní, kteří taktéž soutěžili v Al Shaqab. Tito koně sice odletěli odděleně od skokanů, ale před odblokováním v databázi FEI bude muset být předložen taktéž negativní PCR test.
 
U koně, který se vrátil z CSI v italském Gorla Minore, byl proveden preventivní test v jeho domovských stájích v Rakousku. Přestože nevykazoval žádné klinické příznaky, test měl pozitivní. Zástupci Mezinárodní jezdecké federace dospěli k závěru, že souvislost s nákazou, která vypukla ve španělské Valencii, je nepravděpodobná.
 

PSALI JSME: Na jezdecké závody a dostihy v dubnu? Pro nově očkované koně jen těžko

 
Francouzská národní federace potvrdila FEI, že prodlouží odstávku všech národních soutěží do 11. dubna 2021. To ostatně udělala i Česká jezdecká federace, ale také ta polská. Další národní federace rovněž uvažují o prodloužení výluky svých národních akcí. SJF zatím na Slovensku akce zrušila jen do konce března.
 

Všechny příspěvky na webu Jezdci.cz související s EHV-1 najdete TADY

 

Zdroje: FEI, PZJ, ČJF, SJF
Ilustrační foto: Stefano Grasso



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE