reklama 11C

Do Tokia jsem chtěl i kvůli tátovi, říká Papoušek. Teď zamíří do Prahy

ikonka

Kamil Papoušek bude jediným českým olympionikem, který se při Prague Playoffs nepředstaví s koněm, na němž startoval v Tokiu. Písecký hřebec Warness se totiž věnuje povinnostem plemeníka, a tak ho v O2 areně zastoupí valach Great Feeling.
06.11.2021 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C
 
Skutečnost, že bude moci Kamil Papoušek, stejně jako další parkuroví reprezentanti, startovat při galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs, tohoto jezdce z jihočeského Srnína naprosto nadchla.
 
 „Je to velká pocta hlavně vzhledem k tomu, že máme možnost startovat při pěti hvězdách, což je úplně neskutečný. Chtěl bych za tu divokou kartu, kterou jsme dostali za olympiádu, moc poděkovat,“ říká hned v úvodu rozhovoru. „Doufám, že si to užijeme, a že předvedeme srovnatelné výkony s těmi borci, kteří tam s námi budou jezdit.“
 
První ze svých velkých sportovních snů si Papoušek splnil již zkraje letošní sezony. „Hned na jaře mě úplně nakoplo vítězství v Poháru národů v Praze. To považuji za svůj dosavadní největší úspěch a směrem k olympiádě to byla velká motivace,“ konstatuje. 
 
Přestože na Tokio nemá nejlepší vzpomínky, jelikož svůj jediný start nedokončil, považuje to za neocenitelnou zkušenost. „Pokusili jsme se pro to udělat to nejlepší, co šlo. Možná se to úplně nepovedlo, ale zpětně jsem spokojen, že jsme vůbec absolvovali tu přípravu a byli jsme schopní se tam dostat. Stěžejní to bylo pro nás v Římě, kde byla obtížnost parkuru srovnatelná s olympijskými hrami. Už tam jsme zjistili, že to nebude žádná sranda a byli jsme si toho všichni dobře vědomí, co nás v Tokiu bude čekat,“ vzpomíná.
 
„Na olympiádu budu vzpomínat do konce života. I kvůli tátovi jsem se tam chtěl dostat, on by z toho měl obrovskou radost. To, že se ta samotná olympiáda až tak nepovedla, tak to je pro nás povzbuzující do budoucna. Budeme vědět, co nás čeká a pokud se tam budeme chtít znovu vypravit, tak se určitě připravíme lépe,“ pokračuje Papoušek.
 
Ačkoliv s plemenným hřebcem Warnessem, jenž pro něj byl až do olympiády stájovou jedničkou, v současné době nezávodí, na započatou spolupráci se Zemským hřebčincem v Písku brzy opět navážou. 
 
„Byli jsme domluveni, že Warness celý říjen stráví na odběrech v Tlumačově. Kvůli tomu nemohl absolvovat přípravné závody. Místo toho, aby šel jen jednou halové závody a pak rovnou do O2 areny, tak jsme se domluvili, že si ho koncem listopadu stáhnu zpět k sobě a začneme se připravovat na příští rok,“ prozrazuje podrobnosti s tím, že zvody GC Prague Playoffs absolvuje v sedle valacha Great Feelinga. „Je to pohodový kůň, na nic nekouká. S obtížností úrovně do 150 centimetrů by také neměl mít problém, protože takové soutěže již v nohách má,“ spokojeně dodává.
 
Foto a video: Josef Malinovský
 
 



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE