reklama 11B

Byly to náhody a shody okolností, říká Vegrichtová. Pojede do O2 areny

ikonka

Denisa Vegrichtová na začátku letošního roku neměla v podstatě žádné sportovní cíle. Nakonec bylo vše jinak a stala se parkurovou mistryní České republiky v kategorii jezdců do 25 let. Díky tomuto úspěchu navíc dostala možnost startovat v O2 areně.
30.10.2021 10:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C


Vítězové republikových šampionátů totiž obdrželi od Czech Equestrian Teamu pozvánku k účasti v soutěžích kategorie CSI2* při galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs. A přestože Denisa musela řešit, se kterým koněm by se těchto závodů mohla zúčastnit, nakonec má hned dva potenciální adepty, s nimiž by si mohla v druhé polovině listopadu splnit další jezdecký sen.

„Letos jsem úplně nepočítala, že to pro mě bude závodní sezona. Pracovala jsem v Čísovicích pro Radima Skuteckého, trénovala jsem jeho syna Viktora a jezdila jeho koně, takže cíl sezony byl, aby měl Viktor dobré výsledky, aby jezdil na závody, a aby se mu dařilo. Já jsem hned na začátku prodala své dva koně, abych měla čas na práci. Takže svoje závodní cíle jsem tak úplně neměla a všechno to byly náhody a shody okolností, že se mi podařilo dostat k tak dobrému koni, jako byla Irocca van de Postbaan. Se startem na mistrovství republiky jsem tak původně nepočítala a už vůbec ne s tím, že bych se tam mohla umístit, natož vyhrát,“ vypráví Denisa Vegrichtová.

„Asi to byl můj největší úspěch, jaký jsem kdy měla. Já jsem vyhrála drezurní mistrovství na ponících a skokové mistrovství v kategorii družstev, takže individuální medaile ve skocích s velkými koňmi to byla moje první,“ konstatuje nadějná parkurová jezdkyně, která také na mezinárodní úrovni startovala nejprve v drezuře. Letos jí k mezinárodním startům ve skokových soutěžích paradoxně dopomohla situace kolem pandemie. „Kvůli koronaviru nebylo možné u nás pořádat národní závody, tak jsem se svým koněm Turbem startovala v Linci a pak i v Chuchli na mezinárodních závodech. Na to také ráda vzpomínám, neboť to byly vydařené závody a Turbo skákal skvěle,“ pokračuje.

Díky zisku mistrovského titulu s Iroccou van de Postbaan dostala Denisa Vegrichtová možnost startovat v pražské O2 areně při listopadové Global Champions Prague Playoffs. „Příležitost je to skvělá. Když jsem tam byla v předešlých letech jako divák, tak mě nenapadlo, že bych tam mohla vůbec startovat. Já se na to moc těším a doufám, že si to užiju, a že to bude skvělý zážitek,“ dodává Denisa Vegrichtová.

Foto a video: Josef Malinovský

 

 




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE